• A nő, aki allergiás a saját gyerekére

    Szerző:
    WEBBeteg

    Mikor Joanne Mackie életet adott fiának, Jamesnek, semmi másra nem vágyott, mint, hogy ölbe vegye és magához ölelje. De a 28 éves brit nő nem volt képes ezek egyikére sem, mert mint kiderült, allergiás a saját gyermekére.

    A nő fájdalmas kiütéseket és égő vörös foltokat tapasztalt a testén a szülés után, ezért azt tanácsolták neki, burkolja magát muszlin kendőbe, mielőtt a fia közelébe kerülne.

    Hirdetések

    Miután megtörtént a bőrbiopszia  vizsgálat, kiderült, hogy Pemphigoid Gestationis-tól szenved, mely egy ritka, terhességhez kötődő autoimmun betegség, ami minden 50 000 terhességből egy esetben fordul elő. Feltételezik, hogy az emberi placentán kifejeződő célantigén, illetve az amnionepitheliumban kifejeződő BPAG2 indukálhatja az antitest választ.

    Csak az apa fürdetheti

    A fájdalmak a szülést követő reggelen jelentkeztek először, mikor Mackie megkezdte a szoptatást. Ekkor vörös kiütések lepték el az egész testét. Az orvosok azonnal szteroid-kezelésnek vetették alá, ám csak egy hónap múlva tapasztaltak javulást az állapotában.

    „Most már ölembe tudom venni és ringathatom a gyermekem, s ez az érzés, maga a mennyország” – nyilatkozta az anya. „ Mikor először mondták, hogy allergiás vagyok a fiamra, azt hittem, az egész csak rossz vicc. Aztán majd megszakadt a szívem, mikor azt láttam, hogy a férjem az, aki először fürdeti meg a kicsit, vagy veszi ölbe, mikor sír, és én nem tudom őt megvigasztalni!”

    A betegségről

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A Pemphigoid Gestationis-t herpes gestationis néven is emlegetik, mivel a bőrkiütések hasonlítanak a herpesz vírus okozta bőrtünetekre. Ez az elnevezés azonban megtévesztő, mivel a betegségnek semmi köze nincs a herpesz vírusokhoz.

    • A betegség általában a terhesség második vagy harmadik trimeszterében alakul ki, csalánkiütés szerű vörös foltok jelentkezésével a hason.
    • A tünetek a terhesség vége felé csökkenhetnek, ám drámai erővel újra jelentkezhetnek rögtön a szülés után. A szoptatás felgyorsíthatja a folyamatot.
    • A betegség a menzesz újra jelentkezésével, fogamzásgátló tabletta szedésével, ismételt terhességgel kiújulhat. Ám ha ez utóbbi esetben más az apa, mint a tünetek első jelentkezésekor, a terhesség tünetmentes lehet.
    • A betegek másodlagos fertőzést tapasztalhatnak a kiütések helyén.
     
    (WEBBeteg - Cs.K. fordító, lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos; Forrás: The Telegraph)
    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Kevesebbszer alakul ki daganatos betegség az allergiásoknál

    Mivel az allergia tulajdonképpen az immunrendszer túlzott válasza, így azoknál, akik allergiásak, ritkábban alakul ki daganatos betegség, mivel a fokozott immunválasz a degenerált sejtosztódást is megtámadja.

    A sóterápia az allergiások légzését is könnyíti

    A sóterápia során a légtérben jelen lévő só megköti az apró szennyező elemeket, így tisztítja a levegőt, és csökkenti az allergia, asztma tüneteit. Belégzéskor a gyógyító sórészecskék elérnek a hörgőkig, ott feloldódnak, majd a szennyeződések megkötése után azokat a beteg felköhögi, és megszabadul a nyálkahártyát irritáló szennyeződésektől, illetve a véráramba kerülve elhagyják a szervezetet. Azokban a helyiségekben, ahol sóterápiás levegőt állítanak elő, ami mentes a csíráktól, fertőzést okozó baktériumoktól, az allergia, asztma tüneteitől szenvedő betegek szó szerint fellélegezhetnek.

    Szénanátha: gyógyszer, spray, szemcsepp?

    Az allergiás eredetű nátha a magyar lakosság mintegy egytizedét érinti. A betegség a tünetek alapján könnyen diagnosztizálható, és hatékonyan kezelhető. Ha Ön tartós tünetekkel küzd, ne folytasson folyamatos öngyógyszerelést, inkább kérje ki szakorvos tanácsát!

    Milyen tünetek utalhatnak pollenallergiára?

    Az allergiás reakciót a pollenallergiásoknál a virágos növények szabad szemmel egyáltalán nem látható virágporszemcséi váltják ki.

    Az antibiotikum indokolatlan szedése növelheti az allergia kialakulásának az esélyét

    Az antibiotikumok nagyon sok hasznos bélbaktériumot is elpusztítanak, amiknek a hiánya komoly gondot okoz az emésztőrendszerben. Mivel az immunrendszer egyik központi helye a bélrendszer, a gyerekkorban sokszor felborított bélflóra sok esetben felnőttkorban növeli az allergiás megbetegedések kialakulását.

    Örökletes betegség az allergia?

    Rövid összefoglaló arról, hogyan készülhetnek fel a leendő szülők a feltételezetten allergiás hajlamú baba születésére, mit tehetnek azért, hogy megelőzzék vagy késleltessék a baba allergiájának kialakulását.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA