• A csökkenő termékenység nagyobb szexuális étvágyat eredményez a nőknél

    Szerző:
    WEBBeteg

    A nők sokkal gyakrabban bonyolódnak szexuális kapcsolatokba, 30-as és 40-es éveik végén. Azért teszik ezt, hogy kihasználják hátralévő termékeny éveiket, állítják texasi pszichológusok.

    Nemcsak egyéjszakás kalandokba bonyolódnak gyakrabban, a hálószobában is bevállalósabbak. A 27 és 45 év közötti nők megnövekedett szexuális indítattással reagálnak a csökkenő termékenységre, derül ki a Personality and Individual Differences című lapban júliusban megjelent cikkből. A kutatást Judith Easton, Jaime Confer and Cari Goetz végzős pszichológus hallgatók és David Buss pszichológiaprofesszor végezték.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A kutatók 827 nőt osztottak életkor szerint három csoportra- termékenyekre (18-tól 26 éves korig), kevéssé termékenyekre ( 27-től 45 éves korig) és menopauzában lévőkre ( 46 éves kor felettiek). Számítógépes kérdőív segítségével kérdezték őket szexuális életükről. Azoknak, akik már kevéssé voltak termékenyek, gyakoribb és intenzívebb volt szexuális fantáziája, többet foglalkoztatta őket szexuális életük, aktívabb szexuális életet éltek, több egyéjszakás kalandba bocsájtkoztak,és nagyobb hajlandóságot mutattak alkalmi kapcsolatokra.

    A hiedelmekkel szemben, ha összehasonlították a kapcsolatban élő termékeny illetve a kevésbé termékeny csoportot, azt tapasztalták, hogy az idősebb, kevésbé termékenyek kevesebbet fantáziáltak idegenekről mint partnerükről. Ma a faji és etnikai hovatartozástól függetlenül sokkal később szülnek a nők, mint húsz évvel ezelőtt. 2008-ban a szülőnők 14 százaléka volt 35 évesnél idősebb, 10 százalékuk fiatalabb 20 évesnél.

    A kutatásokból következtetéseket vontak le a szexuális életről, a termékenységről, a szexuális zavarokról és a házasságok dinamikájáról . "Eredményeink szerint a 30-as nők nem élnek meg kapuzárási pánikot, hanem ilyenkor vannak szexuális életük csúcsán. Tudjuk, hogy nehezebb teherbe esni 35 éves kor után, de úgy tűnik a nők igyekeznek ezt kompenzálni a menopauzáig" - írták a szerzők.

    (Medipress)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Fulladás szex közben - Az orvos válaszol

    Sajnos évek óta fulladok szex közben. Ez annyit jelent,hogy az orgazmus közeledtével vagy egyből utána kapok ugyan levegőt, de kilélegezni már csak nagyon keveset tudok. Levegővételkor sípoló hangot adok. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.

    A barátnőm cikiz a méretem miatt - Az urológus válaszol

    19 éves srác vagyok, a péniszem nyugalmi állapotban 6 cm, merevedéskor 14 cm. A barátnőm szerint ez kicsi, és cikiz a dologgal. Hogyan lehetne növelni a méretét? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Tévhitek a 40 fölötti szexről - Avagy az igazán jó szex korral jön

    Lehet, hogy a 40 az új 30, de figyelembe véve a téveszméket, melyek egy bizonyos életkort elért nők kívánatosságával és szexualitásával kapcsolatosak, a 40 az új 80!

    A méret és a szeretkezés időtartama - Az orvos válaszol

    Az lenne a kérdésem, hogy átlagosan meddig nő a férfi nemi szerv? Mennyi a normális közösülés időtartama? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Mostanában nincs szexuális vágyam, mi az oka? - Az orvos válaszol

    Néhány hónapja szexuális vágyam teljes eltűnését tapasztalom. Mi lehet az oka? Érdemes vele orvoshoz fordulni? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdései közül.

    Mi a jó szex titka?

    A jó szex nem csak a bonyolult technikán múlik. Hogy növelni tudja az élvezetet a hálószobai játékokban, frissen kell tartania az agyát és a testét egyaránt! A jó szexuális élet egy újabb ok, amiért érdemes egészségesen élni!

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA