A fiatalkorúak teherbe eséséért a TV is felelős

Független Hírügynökség
megjelent:

A szexuális tartalmú tévéműsorok szerepet játszanak abban, hogy a tizenévesek meggondolatlanul kezdenek nemi életet élni, ami terhességhez vezet, derítette ki egy tudományos kutatás. Ez az első eset, amikor sikerül kimutatni a fiatalkorú terhesség és a tévéműsorok összefüggését.

A kutatók 2 ezer 12-17 éves gyereket kérdeztek ki 2001 és 2004 között. Azt találták, hogy dupla akkora volt a teherbe esés előfordulása azoknál, akik sok szexuális tartalmú tévéműsort néztek.

A kutatók szerint a szextartalmú tévéműsorok tipikusan nem foglalkoznak a szexuális élet kockázataival és a felelősséggel. A szexuális tartalmú tévéműsorok olyan benyomást keltenek a tizenévesekben, hogy nincs kockázata a fogamzásgátló nélküli nemi életnek.

A megkérdezett 2 ezer tiniből 744 válaszolta, hogy szeretkezett már, és ebből 718 adott részletesebb információt, beleértve az esetleges terhességet is. A 718-ból 91 tizenévesnek végződött a szexuális aktus terhességgel: 58 fiúnak és 33 lánynak.

A kutatók szerint a szexuális tartalmú tévéműsorok száma megduplázódott az utóbbi években, de az ilyen filmek nem foglalkoznak a biztonságos szexuális gyakorlat bemutatásával.

Az iparilag fejlett országok közül az Egyesült Államok az Évente csaknem 1 millió bakfis esik teherbe. Az esetek többsége nem kívánt terhesség. A vizsgálatot a RAND nonprofit kutatási szervezet finanszírozta.

(FH)

Cikkajánló

Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Kiss György, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.