• Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-02-21 11:25
    Köszvény
    A köszvény egy több szervet érintő betegség, melyben megemelkedik a húgysav szintje a vérben, és bizonyos szervekben kristályok formájában kicsapódik. A húgysav szintjének emelkedése mögött a fokozott termelés állhat - ez általában a fokozott sejtlebomlás következménye, például a vérképző rendszer daganatai és egyéb tumorok esetében.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Szimuly Sándor
    2018-02-20 05:21
    A leggyakoribb prosztatabetegségek közül annak gyulladását, jóindulatú megnagyobbodását, illetve daganatos elváltozását emelhetjük ki. Természetesen ettől jóval több megbetegedése ismert, azonban a legfontosabbak a fent említettek.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Prokisch József, vegyész, egyetemi docens
    2018-02-19 20:09
    A búza, a búzalisztből készített élelmiszerek képezik az európai ember étrendjének alapját. Száz emberből kettőnek viszont ez az alapélelmiszer életveszélyes méreg, ugyanis lisztérzékeny. De vajon honnan tudhatja, hogy fennáll ez a betegség?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos
    2018-02-19 18:56
    Amikor a betegnek gondot okoz a vizelés, ha mások is vannak körülötte, paruresis-ről beszélünk. Súlyos esetben a beteg nem képes a vizelésre, amennyiben nem biztosított számára a teljes vagy részleges magány. Bizonyos szempontból a szégyenlős hólyag szindróma hasonlít a vizelet visszatartás azon formájához, mikor hiába próbálkozik az ember, nem sikerül vizeletet ürítenie. A fő különbség azonban az, hogy a paruresis esetén a problémát nem fizikai elzáródás okozza.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus
    2018-02-19 17:25
    A férfi nemi szervek sérülése (harapás, szúrás, ütés), kékes elszíneződése, a heves fájdalom, duzzanat sok esetben szakértői segítséget kíván megmentésük érdekben.
    Panaszok
    Svábhegyi Gyermekgyógyintézet - Dr. Ragó Zsuzsanna, kutatás-fejlesztési vezető
    2018-02-19 16:04
    A gyermekkori allergiák kivizsgálásakor gyakran derül fény a családon belüli halmozódásra. A statisztikák szerint 50-80 százalékban fordulhat elő azoknál a gyermekeknél a betegség, akiknél az egyik vagy mindkettő szülő szintén allergiás.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Merth Gábor, urológus
    2018-02-19 14:55
    Több alkalommal véres volt a vizeletem, emellett alacsony vérnyomás és fejfájás gyötör. Lehet, hogy veserákom van? – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
    2018-02-19 13:11
    Addison-kórban szenvedett Jane Austen, a Büszkeség és balítélet szerzője, valamint J. F. Kennedy amerikai elnök is. A betegség a mellékvese csökkent működésének következménye, amely bármely életkorban felléphet, a nőket és férfiakat közel egyenlő arányban érinti.
    Élet betegséggel
    Otvenentul.hu
    2018-02-19 11:25
    Ötven éven felül, a menopauza után a nőknek több egészségügyi probléma lehetőségével szembe kell nézniük. Csokorba szedtük a négy leggyakoribb, ebben a korban a nőket érintő betegséget és azok tüneteit, illetve figyelmeztető jeleit.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Takács Emőke
    2018-02-19 09:41
    A porclágyulás (chondromalatia) a porc szerkezetének megváltozását, lágyulását, felrostozódását jelenti. Ha más ízületi eltérés nincs, önmagában nem feltétlenül okoz panaszt. Leggyakrabban a térdet, térdkalácsot érinti.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt
    2018-02-19 05:21
    Ugyanazon mennyiségű alkohol a különböző személyeknél más-más fokú ittasságot-részegséget okoz, köszönhetően az egyéni toleranciának. Nagyobb mennyiségű ital fogyasztása vagy alacsonyabb alkoholtolerancia súlyos mérgezést okozhat.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!