• Mozgásszervek - Egészségmegőrzés

   • Cikkek

    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
    2017-01-13 05:21
    Napjainkban a népesség elöregedésével és a csontritkulás népbetegséggé válásával a csípőtáji (combnyak)törések száma rendkívül gyorsan nő. A kórkép főleg időskorban gyakori, hátterében legtöbbször egyszerű elesés szerepel. A csípőtáji törést szenvedő betegek 95 százaléka műtéten is átesik.
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    2016-12-30 11:11
    Alig van ma olyan felnőtt ember, aki ne ismerné a stressz érzését. Legalább ugyanennyien tapasztalták már a mozgásszervi problémákat, a nyaki- vagy a deréktáji fájdalmat.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2016-12-07 05:21
    A csontok és az ízületek korral járó elhasználódása miatt a mozgás, a sport sokszor fájdalommal járhat. Ha nem figyelünk oda a fájdalom figyelmeztető jelére, annak akár mozgásképtelenség is lehet a következménye.
    WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina, alternatív mozgásterapeuta, funkcionális gerinctréner
    2016-11-30 07:38
    Ma már mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a mozgás elengedhetetlenül szükséges az egészség megőrzéséhez, sőt, a betegségekből való gyógyuláshoz is. Könnyű helyzetben vannak a szerencsések, akik tökéletesen egészségesek, hisz tetszés szerint válogathatnak több száz divatos vagy klasszikus mozgásforma közt. De vajon mi a helyzet mindazokkal, akik valamilyen gerinc- vagy egyéb mozgásszervi problémával küzdenek?
    Oxygen Medical - Dr. Bányai Tamás, ortopédus, sportorvos
    2016-11-28 13:11
    A gerincferdülés (scoliosis) figyelmeztető jele lehet, ha a derék, csípő és kar által határolt ív (törzs-kar háromszög) kifejezettebb, nagyobb az egyik oldalon.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Osikóczki Orsolya
    2016-11-24 05:21
    Ha térdfájásról van szó, elsőre a legtöbben a térdben vagy a térd közvetlen környezetében keresnénk az okokat. A térd megfelelő működésében azonban a csípőnek és a farizmoknak is szerepük van, ezért a pontos diagnózis felállításához mindig a komplett mozgást kell vizsgálni.
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2016-11-23 14:55
    Az egészséges életmód, a helyes táplálkozás és mozgás mindenki számára fontos a testi és lelki jólét elérésében, illetve fenntartásában. Az ülőmunkát végzők, az irodai alkalmazottak egész nap egyoldalúan terhelik a szervezetüket, gyakran helytelen, előredőlő testtartásban ülnek a számítógép előtt, megterhelve nyaki gerincüket. Mit tehetünk a káros hatások ellen napközben és munka után?
    WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina, alternatív mozgásterapeuta, funkcionális gerinctréner
    2016-11-09 17:08
    A jógával kapcsolatos - igencsak szerteágazó - szak- és egyéb irodalmat, az egymásnak gyakran gyökeresen ellentmondó véleményeket olvasgatva joggal merülhet fel a kérdés: vajon hasznos, vagy lehet ártalmas is a jóga gyakorlása a XXI. századi európai ember (és gerince) számára?
    WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos
    2016-11-03 02:51
    A spina bifida latin elnevezés, melynek magyar megfelelője a nyitott gerinc. Ez a gerinc és a központi idegrendszer fejlődési rendellenességeinek összefoglaló elnevezése.
    WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos
    2016-10-27 09:41
    A manapság egyre népszerűbb fitnesz terjedésével joggal kérdezhetjük, hogy vajon nem ártunk-e szervezetünknek az izomlázat okozó erőteljes fizikai terheléssel. Mi áll a kellemetlen tünetcsoport hátterében?
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!