• Miért jó a dió és a mák?

        Szerző:
        WEBBeteg

        Magyarországon a karácsonyi asztal elmaradhatatlan kellékei a diós és mákos bejgli, melynek receptje anyáról lányára száll, mindenkinek megvan a saját bejgli sütési praktikája, a legjobb töltelékek receptjét szinte ereklyeként őrizzük (szerk. „Én Horváth Ilona receptjére esküszöm). (x)

        Azon túl, hogy mennyei ízekkel ajándékozzuk meg ezzel asztalunk vendégeit és családunkat még az egészségünkhöz is hozzájárulunk. Nem is gondolnánk de mind a mák, mind pedig a dió hozzájárul egészségünkhöz, sőt ha a bejgli tésztájába csempészünk egy kis teljes kiörlésű lisztet (1/4 rész), akkor további lépéseket tettünk az egészséges életmód felé, és úgy érezhetjük, hogy bűntelenül fogyasztjuk el már a sokadik szelet süteményt is.

        Miért olyan jó a dió és a mák? Mert finomak és mert…

        … a dióbél káliumban, magnnéziumban, foszforban, kénben, vasban és cinkben, A-, B-, C-, E-vitaminokban, valamint folsavakban gazdag.

        … a mák az egyik legfőbb kalciumforrás (100 g mákban 968 mg), ugyanakkor jelentős foszfor, kálium, magnézium tartalma is, valamint B1-B5-B6-B7 vitaminoknak az egyik legtermészetesebb forrása.

        Sajnos azonban a mai modern táplálkozás nem segít hozzá minket ahhoz, hogy ezeket a hatóanyagokat megfelelő mennyiségben bevigyük szervezetünkbe.

        A Bálint Cseppek termékcsalád 100%-os hidegen sajtolt mákolaj, és 100%-os hidegen sajtolt dióbél olaj készítménye koncentrált formában tartalmazza ezen növények értékes hatóanyagait, így napi akár 1 mokkáskanálnyi olaj elfogyasztásával nagy mértékben hozzájárulhatunk szervezetünk egészségéhez.

        A mákolaj hozzájárulhat a csontok egészségéhez, a csontozat első számú természetes építőjének tekinthető. Lassíthatja az öregedési folyamatokat, elősegítheti a magas vérnyomás csökkenését. Hozzájárulhat a kiegyensúlyozottabb alváshoz.

        A dióolaj jótékony hatású lehet vérszegénység és sápadtság esetén, segíthet az erős hajhullás megállításában. Külsőleg alkalmazva jótékonyan hathat ekcéma, akne, körömágygyulladás esetén. Hozzájárulhat a vér megtisztulásához, segítheti az érelmeszesedés megelőzését.

        Böngésszen termékeink közt a Bálint Cseppek weboldalán>>

        Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet.

        Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget!


         

        Legutóbb frissült:
        • WEBBeteg.hu
      • Cikkajánló

        Sarcoidosis

        Dr. Lajtos Melinda

        A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

        Kiurgó pulzus

        Kardioközpont

        Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

        Daganatmegelőző hatású ételek

        A dió nemcsak az agyműködésre van jó hatással, de a rákos daganatok kialakulásának megelőzésében is segíthet. Ezenkívül a káposztának, a karfiolnak, a brokkolinak, de a gránátalmának is daganatmegelőző hatása van.

        A szépséghez az agyműködés is hozzájárul!

        A vonzó megjelenéshez egy sziporkázó, eszes, vicces elme is hozzátesz. De mitől lesz valaki okos és szellemes? Egyfelől a genetika és környezeti hatások felelnek érte, természetesen az évekig tartó tanulás is befolyásolja. De a táplálkozásnak is nagy szerepe van az agy működésében. A dió mindennapi fogyasztása például nagy segítség az agyban található idegsejtek megfelelő működéséhez.

        Dió - Az egyik legértékesebb gyümölcsünk

        A dióbél nemcsak ízletes, hanem bizony egészséges is. A WEBBeteg.hu sorozatában most e sokrétű csonthéjas gyümölcs tulajdonságaira hívja fel a figyelmet.

        Milyen betegségek esetén hatásos a dió? Lássuk a tudományos tényeket

        A dióról régóta gyanítják a kutatók, hogy fogyasztása számos betegség megelőzésére alkalmas lehet. Magas telítetlenzsírsav-tartalma miatt az egyik betegségcsoport, amellyel kapcsolatban vizsgálódnak, az a szív- és érrendszeri betegségek és az ezzel összefüggő anyagcserezavarok, mint például a cukorbetegség. Egy másik intenzíven kutatott terület a diófogyasztás hatása egyes rosszindulatú daganatok kialakulására.

        Az egészséges is lehet szuperfinom!

        Egyre többet hallani az úgynevezett superfood táplálékokról. Superfoodnak azokat az élelmiszereket nevezzük, amelyek koncentráltan tartalmazzák azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, valamint egyéb hasznos vegyületeket, amelyek hozzásegíthetik szervezetünket a tökéletes egészséghez. Ilyen például a quinoa, köles, hajdina, zab, cékla, édesburgonya, sütőtök, kék áfonya, szeder, acai bogyó, chiamag, lenmag, mák, tökmag és a dió is.

        Értékes ételek, amikkel az agyunkat is frissíthetjük!

        Legfontosabb szervünk az agyunk, hiszen az összes szervünk működésében szerepet játszik. De mivel is segíthetjük agyunk működését? A zöldségek többségének magas a flavonoidtartalma, ami elősegíti az agy megfelelő vérellátását. De a dió is nagymértékben hozzájárul agyunk működéséhez. Spenótot pedig ezentúl az is egyen, aki nemcsak erős akar lenni, de okos is.

      • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
      • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA