• Dió

        WEBBeteg - T. A., újságíró
        A dióbél nemcsak ízletes, hanem bizony egészséges is. A WEBBeteg.hu sorozatában most e sokrétű csonthéjas gyümölcs tulajdonságaira hívja fel a figyelmet.
        WEBBeteg - Dr. Reinhardt István
        A dióról régóta gyanítják a kutatók, hogy fogyasztása számos betegség megelőzésére alkalmas lehet. Magas telítetlenzsírsav-tartalma miatt az egyik betegségcsoport, amellyel kapcsolatban vizsgálódnak, az a szív- és érrendszeri betegségek és az ezzel összefüggő anyagcserezavarok, mint például a cukorbetegség. Egy másik intenzíven kutatott terület a diófogyasztás hatása egyes rosszindulatú daganatok kialakulására.
        Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
        Az olajos magvak palettája széles. Lássuk ábécé sorrendben a hazánkban ismertebb magvakat: dió, földimogyoró, kesudió, makadámdió, mandula, mogyoró, napraforgómag, paradió, pisztácia.