• Tévedésből mindkét lábát amputálták

    Szerző:
    WEBBeteg

    A férfi jobb lába volt a beteg, életveszélyes fekély alakult ki rajta, ezért nem maradt más megoldás, mint az amputálás. Csakhogy a műtét "balul sikerült".

    Előbb ugyanis a jó lábát vágták le, azután hamarjában a rosszat is az orvosok egy 86 éves betegnek Peruban.

    Hirdetések

    Az orvosok csupán másnap kaptak észbe, és amputálták a másik - a valóban beteg - lábat is. Az idős férfi lánya, amikor felhajtotta apja takaróját, szörnyülködve szembesült azzal, hogy egy lábat sem lát.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A család pert fontolgat. Az Alberto Sabogal kórház felfüggesztette a műtétben részt vevő orvosokat munkájuk alól, és vizsgálatot indított.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Több mint TestŐr előzetes

    Műtéti műhibák és azok következményei. Mihez van joga a betegnek és mikor jár a kártérítés?
    Quinoa, ördögnyelv, zabpehely és valódi gyümölcs - összetevők az ideális reggelihez. És hogyan készül a fogyókúrás palacsinta? Megmutatjuk!

    Megelőzhető az amputáció?

    Az alsó végtagi, úgynevezett perifériás verőérbetegség, vagyis érszűkület az általános érelmeszesedés egyik formája. Jól ismertek azok a befolyásolható kockázati tényezők, amelyeknek szerepük van az alsó végtagi verőérbetegség kialakulásában. A négy legfontosabb ezek közül a magasvérnyomás-betegség, a dohányzás, a cukorbetegség és a vér magas koleszterinszintje. Az is egyértelmű, hogy időseknél, a 65 év feletti korosztálynál gyakorisága ugrásszerűen megnő.

    Az időjárás-érzékenység

    Időjárás-érzékenységről akkor beszélhetünk, ha az időjárás már valamilyen kialakult betegségre fejt ki negatív hatást, például ízületi porckopásra vagy reumára.

    Nemzetközi viszonylatban Magyarországon háromszor annyi az amputáció!

    A magas és nem javuló amputációs arány mint az érelmeszesedés egyik végpontja a magyar egészségügy indikátora. Megfelelő statisztikai módszerekkel az EU egyéb országainak adataival összevetve a major amputációk száma kiemelkedően magas, közel háromszorosa más EU országok adataihoz képest.

    "Nem akarok több amputációt"

    Orvosai Gábor Zsazsa bal lábának amputálását javasolják, ám a magyar származású amerikai színésznő elutasította a beavatkozást.

    Gábor Zsazsa jobb lábának háromnegyedét amputálták

    Amputáción esett át Gábor Zsazsa. A 93 éves színésznő jobb lába üszkösödésnek indult, ezért volt szükség a jobb láb háromnegyed részét eltávolító beavatkozásra.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA