• Egy pohárka szíverősítővel az ízületeinkért

    Szerző:
    WEBBeteg

    A mérsékelt alkoholfogyasztók kevésbé hajlamosak a reumás ízületi gyulladásra, mint azok, akik egyáltalán nem iszanak - állítja egy skandináv felmérés.

    A mérsékelten iszogatók 40-45 százalékkal ritkábban kapnak ízületi gyulladást, a nagyivóknak pedig 50-55 százalékkal csökken a kockázatuk.

    Hirdetések

    A legmeglepőbb az, hogy az alkoholfogyasztás kifejezetten jót tesz az olyan dohányosoknak, akik genetikailag hajlamosabbak volnának a reumás ízületi gyulladásra. A stockholmi Karolinska Intézet kutatói szerint az orvosoknak továbbra is azt kell tanácsolniuk a dohányos pácienseknek, hogy szokjanak le a cigarettáról, viszont a mérsékelt alkoholfogyasztást nem kell feltétlenül tiltaniuk.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az erőteljesebb ivás azonban - miközben a jelek szerint védhet a rheumatoid arthritistól - okozhat sok más egészségi problémát - teszik hozzá a kutatók.

    A reumás ízületi gyulladás egy autoimmun betegség. A szervezet immunrendszere megtámadja az ízületeket, emiatt az ízületekben egyre jobban elhatalmasodó gyulladás keletkezik, amely károsítja a porcokat és a csontokat.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Gyulladás a szervezetben? Ellenőriztesse a CRP-szintjét!

    Gyulladás szinte bárhol felbukkanhat a szervezetben szerteágazó, elhúzódó panaszokat okozva. Terheli a szervezetet, tartós fennállása pedig súlyos szövődményekhez vezethet.

    A hisztaminintolerancia

    A hisztamin nevű anyag a szervezetben a legnagyobb mennyiségben az úgynevezett hízósejtekben és a bazofil sejtekben termelődő és raktározódó vegyület. Ha a tároló sejtekből felszabadul az immunrendszer védelmi részeként, a gyulladás kialakításában van fontos szerepe.

    Mi mindenre jó a pálinka? Tényleg van gyógyító hatása?

    Mint a tengeri hajósoknak a rum, a magyar embernek a pálinka volt az univerzális, külsőleg-belsőleg használható csodagyógyszer. Milyen előnyei és hátrányai vannak a fogyasztásának?

    Halálos alkoholmegvonás: a delirium tremens

    A delirium tremens olyan akut krízishelyzet, mely hirtelen alkoholmegvonás talaján fejlődik ki és potenciálisan halálos kimenetelű lehet. A jelenség az alkoholfüggőség által kialakított akut fizikális elvonási tünetek egyik legsúlyosabb formája.

    Az egészséges élet tükröződik az arcon

    Nagyon egyszerű tény, hogy amit beviszünk a szervezetbe, az sejtszinten befolyásolja a működését. A méreganyagok terhelik a szerveket és zavart okozhatnak. A bőr a szervezet egyik jelző felülete, az is látszik rajta, ha valaki egészségesen él, és az is, ha nem. A dohányos ember bőre például láthatóan szürkébb lesz. De a gyulladásos folyamatoknak is sok esetben tünete lesz az arcon.

    Alkoholizmus - Mit tehetnek a hozzátartozók?

    Kedves Doktornő, mit tehetnek a családtagjai azért a 78 éves férfiért, aki napi 4-6 üveg sört, 3-4 felest iszik, ettől rendkívül agresszívé és önveszélyessé válik. Ő maga nem ismeri be, hogy problémáit az ital okozza. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA