• Detralex szoptatás alatt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 1 hónapja szültem, belső aranyér probléma miatt Detralexet javasolt a doktorúr. (szoptatok) A tájékoztatóban viszont azt olvastam, hogy szoptatás alatt nem javallott ennek a gyógyszernek a szedése. Szeretném az ön véleményét kikérni! Köszönettel: Hanna

        WEBBeteg szakértő válasza a szoptatás témában

        Kedves Hanna!

        A legtöbb gyógyszerre rá van írva, hogy terhesség és szoptatás alatt nem javasolt, nagyrészt azért, mert nem vizsgálták a hatását, mint a Detralex esetében. Nem tudom, mennyire súlyosak a panaszai, és milyen helyi hatású szereket próbált már, ezért azt javasolnám, mindenképpen helyi hatású szereket kellene első körben kipróbálni. Aranyérre való krémeket, kenőcsöket (többfélét is) gyógyszertárban lehet recept nélkül kapni. Emellett a diéta rosttartalmát érdemes növelni, és a végbélnyílást megfelelően tisztán tartani, a kamillás ülőfürdő sokat javíthat a panaszokon. Amennyiben a panaszok nem javulnak, rövid ideig szájon át szedhető gyógyszert is szedhet, és érdemes egy sebészt is felkeresnie.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-13 15:26:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 07:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó