• Mennyire korai a stádium?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Édesanyám zárójelentésével kapcsolatban lenne kérdésem,amit pár napja kapott meg a Törökbálinti tüdőgyógyintézetből. Leírnám a diagnózist: C3430 Neopl.pulm.lobi inf.I.d (adenocc.) I2690St.p. emboliam pulm D4410 Met.gl. supraren I.u. in obs. Mindkét oldalon a rekesz felett durva fibrosist,mk. csúcsban egy -egy 5 mm-es intrapulmonalis elváltozást,a mediastinumban nyirokcsomó megnagyobbodást mutat.Pletysmographias paraméterei és diffuziós kapacitása normál tartományban vannak. Hasi UH mk,mellékvesében 2 cm-es jól határolt echoszegény képletet mutat.Bronchoscopia során endobronchialisan kóros eltérést nem láttunk,a jobb alsó lebenyből képerősítő alatt tüdőbiopsiát végeztünk.Hisztológiai eredmény pulmonalis adenocct.-t igazolt.Onkológiai bizottság kamtoherapiát javasolt.T2 N2 M1 Karnofsky-index : 100% Kedves doktornő/úr,az orvos szerint nem műthető,egyből kemoterápiát javasolt.Mivel sokkhatásként ért minket ez az eredmény,nem igazán kérdezgettük a részletekről az orvost.Szeretném a véleményét kérni,mik az édesanyám túlélési esélyei?Áttétes e ez a daganat a fentiek szerint,illetve mennyit segíthet a kemoterápia(infúziós) .Nagyon bízunk,édesanyám 56 éves nem akarom elveszíteni..köszönöm előre is válaszát.

        Dr. Boros Miklós válasza a tüdőrák témában

        Tisztelt Kérdező! A CT képek ismeret nélkül nehéz nyilatkozni. A zárójelentésben leírt stádium előrehaladott. A javaslatom, hogy minden dokumentációval együtt keressenek fel mellkassebészeti szakrendelést. Nem derül, ki, hogy a nyirokcsomók érintettségét hogyan igazolták.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. május 23., 13:07; Megválaszolva: 2011. május 26., 10:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: