• Nagymama-Tüdőrák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!Segítségét szeretném kérni.Nagymamámnál másfél évvel ezelőtt ismeretlen eredetű és viselkedésű daganatot fedeztek fel a tüdejében.A mai eredményei a következők:P.5.Atypusos,neoplasticus sejtek a kenetben,melyek adenocarcinomából származtathatók.Bronchiolo-alveolaris carcinoma lehetősége felvetődik,de metastaticus eredet sem zárható ki.A jobb 4.segmentumban lévő spiculált felszínű terime kicsit nagyobb lett.Mellette dorálisan lévő intrapulmonalis metastasisnak megfelelő képlet is növekedett.Fölötte novumként 6 mm-es kerekded lágyrészképlet jelent meg.Jobb hilusban 9*11 mm,a középső mediastinumban három különálló 5 mm-es nyirokcsomó van. -tu.pulm.l.d.(S'4)cum met.intrapulm l.d.-kisfokú radiológiai progressio -bronchiectasia et fibrosis pulmonum -struma retrosternale l.s. -cardiomegalia Szeretném megtudni,mit jelent ez a lelet,milyen stádiumban,milyen előrehaladottságú lehet a betegség? Várom válaszát! Köszönettel:Á.Andrea

        Dr. Boros Miklós válasza a tüdőrák témában

        Tisztelt Kérdező! Rosszindulatú tüdődaganat igazolódott. Komplett állapot felmérés, tüdőgyógyászati kivizsgálás szükséges. Amennyiben a műtét kivitelezhető és a légzéfunksió és szívfunkció megengedi el kell végezni. Azonos lebenyben van az áttét a leírás alapján, bár ehhez a képeket látni kellene. Sajnos ez előrehaladottabb stádium.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. február 07., 12:42; Megválaszolva: 2011. február 09., 20:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: