• Tüdőn található lágyrészek és folyadék

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        A nagypapám 72 éves és egy tüdő és mellkas CT vizsgálat után a csatolt leletet kapta.Mivel mi nem vagyunk orvosok, ezért nem értjük teljesen, de semmi jóra nem következtetünk belőle. Kérem segítsen értelmezni a leletet és javasoljon valamit, hogy mit tehetünk még a nagypapámért. Már semmilyen gyógyszert nem írtak fel neki és műtétet sem javasoltak.

        Előre is köszönöm segítségét!

        Gabriella

         

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdődaganat témában

        Tisztelt Kérdező!


        Nehéz dolgom van, mert nem tudom mennyire szabad Önnek a rossz híreket tálalni és mennyire ez az én feladatom és nem az orvosnak aki ellátta a kedves nagypapát. Sajnos a leírtak alapján nagy valószínűséggel rosszindulatú daganata van a tüdőben, ami a nyirokcsomókra és a mellhártyára, de még a gerincre is ráterjed. Itt csak tüneti kezelés (fájdalomcsillapítás, vitaminok stb ) jöhet szóba. Sajnálom, de a nagypapát érdemben már nem lehet kezelni, csak tünetileg, de hogy meddig azt nem lehet előre tudni. Lehet soká, de lehet csak kevés ideig.

         

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-10 08:37:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 12:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: