• Pánikbetegség? Szédülés, fáradékonyság, izzadás, hidegrázás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Az alábbi problémával már két éve küzdök, de eddig még nem találtak rá megoldást. A tüneteim: nagyfokú fáradékonyság, 10-11 óra alvás, szédülés, izzadás vagy hidegrázás, gyomor és emésztőrendszeri panaszok, menstruációs zavarok, mellkas-, hát- és derékfájdalom, gombóc- vagy kellemetlen zavaró érzés a torokban, meghatározhatatlan eredetű torokfájás. Emellé társult egy ideje a lehangoltság, szomorúságérzés, dekoncentráltság, szociális zárkózottság, síráskényszer. A két év alatt számos internetes oldalt átolvastam a témában és jónéhány orvosnál is megfordultam már. A belgyógyászati és neurológiai problémát többé-kevésbé kizárták. A magam kiokoskodása alapján pánikra vagy szorongásos betegségre és/vagy enyhe depresszióra gondolok, bár ezt még senki nem mondta ki hivatalosan és nem is kezelik. Viszont az állapotom saját megítélésem szerint bár lassan, de romlik. Lehetségesnek tartja, hogy tüneteimet valóban a fenti betegségek okozzák? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: egy tanácstalan kérdező

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Levélíró! A leírt panaszok hátterében valóban állhat valamilyen szorongásos kórkép, depresszió, de számos testi betegség is okozhatja. Testi panaszokat okozó pszichiátriai kórkép csak akkor diagnosztizálható, ha a kivizsgálások organikus eltérést kizártak. Tehát először részletes vizsgálatokra lenne szükség, a belgyógyászat és neurológia mellett gastroenterológia, kardiológia, fül-orr-gégészet, nőgyógyászat, mozgásszervi vizsgálatok, pulmonológia. Ezután pedig pszichiátriai kivizsgálás indokolt.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. július 09., 17:57; Megválaszolva: 2010. július 11., 19:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: