• Sertalin Sandoz - babavárás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr, Doktornő! Érdeklődnék, hogy mit javasolnának.. Pánikbetegség miatt szedem a Sertalin 50 mg-os tablettát. Napi 1x1-et. Párommal babát tervezünk, tudnának valami homeopátiás, vagy bármi más alternatív módot javasolni a tabletta helyett? A másik kérdésem hogy az 'eritrofóbia' nevű betegségről mi a véleményük? Hogyan kezelhető? Válaszukat nagyon várom és előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Levélíró! Az eritrofóbia a mások előtti elpirulástól való félelem. Mint más fóbiára is, erre is az jellemző, hogy az egyén azokat a helyzeteket, ahol potenciálisan lehetséges az elpirulás, elkerüli, mert attól fél, hogy emiatt megszégyenül, kinevetik. Emiatt akár az életét is átszervezheti, kerülheti az olyan szituációkat, ahol más személyek is jelen vannak. A kezelés pszichoterápia (különböző típusok léteznek) és szükség esetén gyógyszerek (antidepresszáns, szorongáscsökkentő). A Sertralin Sandoz készítményt illetően terhes anyákkal végzett megfelelő vizsgálatok hiányában a sertralin terhességben csak akkor használható, ha a várható előnyök meghaladják a lehetséges kockázatot. Azaz ha az anya súlyos állapota miatt a gyógyszert nem lehet elhagyni vagy helyettesíteni, ezt a szükséget a kezelőorvos tudja felállítani. A pánikbetegség hatékonyan kezelhető többféle pszichoterápiás technikával is, ezért annak megkezdését javasolnám.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-05-19 20:20:04; Megválaszolva: 2010. május 19., 20:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: