• Orgazmus probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az lenne a problémám, hogy a párommal 9 hónapja vagyunk együtt, és kb. 3-4 hónapja élünk szexuális életet. Eddig még sosem éltem át orgazmust, csak "fellángolásokat" Ez azt jelenti, hogy már majdnem elérem a csúcsot, aztán mintha odaveszne. Csökken az az intenzivitás, amit addig éreztem. (A fellánolások alatt nem a kicsi "semmit" értettem, hanem olyan erős, intezív érzést.) Nemrég a párommal most beszéltünk meg egy igen fontos dolgot. Eddig az lehetett a baj, hogy nem tudtam ellazulni. Nem tudom, de lehet hogy ez a probléma még mindig fennáll. Nem tudok teljesen ellazulni. Ha esetleg tudna tanácsot adni, hogy mit tehetnék az ellazulás érdekében, a nyugalom érdekében, mivel fokozhatnánk a hangulatot, akkor azt nagyon megköszönném! Válaszát előre is köszönöm: Szandra.

        Ujpál Zsófia válasza a szex témában

        Kedves Szandra! A nők esetében nem ritkák a mikro-orgazmusok, amiből akár lehet egymás után több is egy együttlét alatt. Lehetséges, hogy a jelenség, amelyekről írt, mikro-orgazmusok sorozata. Ezek olyan csekély, leheletnyi orgazmusok, amelyek fizikai inger nélkül is jelentkezhetnek, nagyon kifinomultak, szinte alig érzékelhetőek. Sokszor ez is kielégítő, és nem mindig történik meg a „mega orgazmus”. Az ellazulás sokat tud segíteni abban, hogy az orgazmus-élmény fokozódjon. Az ellazulás módja sokban függ attól, hogy vajon mit gondol, mi akadályozza ebben? A teljesítménykényszer (orgazmusom kell, hogy legyen)? Vagy a párjának való megfelelés? Az ellazulás nehézsége mögött lehetnek családi, vallási berögződések is. Ha például a család szégyenteljes, bűnös dolognak tartja a szexuális együttlétet, és ezt a hitet erősíti a gyermekben is, akkor az a gyermek később nehezebben engedi át magát ennek a korántsem bűnös cselekedetnek. Az önfeledt szexnek gátját állhatják önbizalomproblémák is, „mennyire tartom magam jó nőnek, mennyire vagyok elégedett a testemmel”. Ezek gondolatébresztő lehetőségek, próbálja megtalálni, mi áll az Ön ellazulási nehézségének hátterében, és utána már könnyebben jön a válasz a kérdésre, hogy mit lehet ezért tenni. Minden jót kívánok!


        Ujpál Zsófia
        pszichológus

         Ujpál Zsófia

        Kérdés: 2010. július 20., 21:01; Megválaszolva: 2010. július 23., 01:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: