• Agyvérzés utáni zsibbadás és égő érzés kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Édesapám nevében írok Önöknek, aki 51 éves és márciusban került kórházba gyakori fejfájás, szédülés és gyors látásromlás miatt. Megállapították, hogy AVM betegsége van, amit gammakéssel kezeltek és beültettek neki egy shunt-öt (Sophysa szelep), a harmadik agykamrába is. Ezekután (sohase volt magas vérnyomása, inkább mindig alacsony volt) hirtelen felszökött a vérnyomása, és agyvérzést kapott. Nehezen tudott beszélni, félig legörbült a szája, és nagyon zsibbadt a bal oldala. 3 hétig feküdt szinte teljes mozdulatlanságban, ezekután jöhetett csak haza, de csak segítséggel tudott járni. Azóta a járása, fogása helyrejött, a beszéde is, viszont a zsibbadás az egész bal oldalán megmaradt és égető érzéssel párosult. Erre az orvos Tegretol nevű gyógyszert ajánlott, amitől kis mértékben jobb lett viszont teljesen kikészült tőle a gyomra, és sokkal ingerlékenyebb, izgatottabb lett, mint aki nem tud uralkodni az érzésein, ezért abbahagyta a szedését egy másik orvos ajánlásával. Mostmár nagyon el van keseredve, mert nagyon fáj neki az egész bal oldala, azt mondta olyan érzés mintha öngyújtóval folyamatosan égetnék a bőrét. Teljesen el van keseredve, mert minden orvos csak türelemre és pihenésre inti, de megsimogatni, vagy megérinteni sem lehet mert fáj neki. Mit tehetnénk? Hova, vagy kihez forduljunk gyógymódért? Lehet-e teljes életet élni majd ilyen tünetek nélkül is? Válaszukat előre is köszönöm: Gábor

        WEBBeteg szakértő válasza a stroke témában

        Kedves Gábor!

        Magát a zsibbadásérzést gyógyszeresen sajnos nem igazán lehet kezelni, az égő érzésre adható a Tegretol, amit már kipróbáltak, illetve a Teperin, Anafranil, Gordius nevű gyógyszerek. Ezek még esetleg megpróbálhatók, sok esetben hatékonynak bizonyulnak. Emellett a betegek visszajelzései szerint az akupunktura is jó hatású . Megpróbálhat a fent javasolt gyógyszerek mellé magas vitamintartalmú B-vitamin komplexet is szedni, kezdetben akár injectios formában is.


        Dr. Gál András
        urológus

        Dr. Gál András
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-11-25 20:23:01; Megválaszolva: 2009. november 25., 20:23

        Tudjon meg többet: stroke
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő!Nagymamám miatt kerestem meg Önt.30 éve műtötték syringomyelia miatt,annak az egyetemnek a klinikáján, ahol Doktornő is tanult.Emellett szívelégtelensége is...
        Férjem könnyebb végkifejletű agyvérzést kapott mult év szeptemberében.(tehát nehezebb látványos károsodás nincs) Mivel szivritmuszavara volt az orvosok feltételezése szerint az játszhatott közre 2 vérrög keletkezésében. Azóta...
        Tisztelt Doktornő! Apósom 4 nappal ezelőtt rosszul lett, stroke-ot kapott.Jobb oldala lebénult és a beszéde is elment. Korábban már 5 éve volt egy de az enyhe volt nem voltak ilyen súlyos problémák. Beszállították a mentők a kórházba nagyon...