Az őrület szélén állok

Tisztelt Doktor Nő!

Nekem egy olyan problémám lenne, amit senkinek nem merek elmondani..mert görcsöt kap a gyomrom és nehezen lélegzek ha még csak rá gondolok is.Nehéz leírni, de megprobálom megfogalmazni.

Arról van szó, hogy elég sokat internetezek. Reggel felkelek, és estig ellőtte ülök. Egyszerűen ideges leszek ha nem gépezhetek, meg ilyenek.

Ez megy már egy éve...olyan annyira, hogy ha nem gépezek vagy más tevékenységet folytatok...úgy érzem, mintha nem is én lennék, mintha nem is ott lennék, mintha meg sem történt volna. Ráadásul nagyon rossz lett a memóriám. Pedig nagyon sokat olvasok a neten.

Elmentem dolgozni egy gyárba, és pánik rohamot kaptam pár nap mulva a munkahelyen, légszomjam volt, és nem tudtam hol vagyok mit teszek, csak arra bírtam gondolni, hogy el fogok ájulni, és bármelyik pillanatban megőrülhetek. Fel kellett mondanom.

Nagyon félek azóra kimenni az utcára. Félek, hogy megszólítanak, hogy rám néznek. Mindig takargatom magamat ha kimozdulok fel ne ismerjenek. Az állandó itthonléttől pedig kezdek bekattanni.. Egyre jobban eluralkodik rajtam ez a félelem.És ha olyan dolgot teszek, amit már rég tettem akkor nem bírom felfogni. Meg elfelejtek dolgokat.

Ha van valami, amit tudom, hogy meg kell tennem, akkor egyszerűen nem megy..hol így gondolom hol úgy.

Gyakran nézek filmeket sorozatokat, és mindig sírok rajtuk, meg ok nélkül is rámjön sírógörcs..

És mikor jön az este mindig szorongok és nehezen lélegzek és gyorsan ver a szímem, valamitől félek. Aztán gyakran van olyan, hogy ok nélkül veszek össze emberekkel, ami a legdurvább, hogy másnap nem nagyon emléxek rá és nem tudom miért tettem.

Iszonyatosan félek, hogy meg fogok őrülni. A szüleimnek elmondtam, de nem segítenek, és nem tudom mit tegyek.

Kérem szépen segítsen nekem mondja el mi bajom van és mit tegyek, mert nem bírom már, az életem egyenlő a 0-val, és gyakran feleszem a kérdést magamban, hogy ezért minek élni.

Meg azt is észre vettem, hogy gyakran beszélek magamról többes számban., Ami nagyon fura. Meg, mintha  2 részre osztódna az agyam. Az egyik normális a másik meg kattant. Kérem szépen segítsen!

Nagyon köszönöm: Kitti

 

 

 

 

WEBBeteg Szakértő válasza pszichiátriai betegség témában

Kedves Kitti! Azt javaslom, hogy minél előbb keressen fel pszichiátriai szakrendelést. Többféle kórkép is felmerül, de pontos diagnózist csakis részletes vizsgálat után lehet felállítani. Valószínű a pánikbetegség (rohamokban jelentkező gyomorpanaszok, légszomj, erős félelem-idegesség, ájulás érzése, megőrülés érzése, környezet-önmagunk furcsán észlelése), szociális fóbia (félelem és pánik olyan helyzetekben, ahol mások figyelmének van kitéve), számítógép-internet függőség, depresszió (levert vagy feszült hangulat, lassult gondolkodás) . A testi panaszok organikus kizárására is szükség van, ezért keresse fel háziorvosát is. Amennyiben pszichiátriai kórkép igazolódik, akkor szükség lesz gyógyszeres és pszichoterápiára egyaránt.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.
Megválaszolva: 2009. december 08.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Depressziós a testvérem
Testvérem egy éve, depresszióban szenved. Fél kimenni az utcára. Hangokot hall, amit az orvos csillapított vagy inkább megszüntetett., De mivel tegnap mondta...
Lehetséges veszélyes kombinációk
Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Halmozott diagnózisú pszichiátriai beteg vagyok, először pánikbetegséget, majd mániás depressziót, később skizoaffektív zavart...
Deperszonalizációs
astz hiszem, deperszonalizációs es derealizaciom van. nagyon alom szeru alpotba vagyok mostansag. ki lehet ebbol teljesen gyogyulni? mar 2 honapja tart. neha...
Nem fáj?
Tisztelt Doktor Hölgy/Úr! Segítségét kérném az alábbiakban. Ez év januártól járok pszichiátriai szakrendelésre. Rivotril 0, 5  1-1-2, utóbbi hónapban...
Gyógyszerfüggőség
Tisztelt doktor Ur! Lányommal kapcsolatban kérnék segítséget. 27 éves. Magatartás zavar miatt vittem pszihiáterhez 15 éves korában, de terápia helyett erős és...
Frusztráció
Tisztelt Szakember! 27 éves nő vagyok, két és fél hónapja állítottak le a Xanaxról, kemény bentfekvéses pszichoterápia mellett,  amit 17 évig...