• Csukló alatti duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Hetek óta fájt a jobb csuklóm, a következő röntgeneredményt kaptam: Jobb csukló-kéztő röntgen felvétel: A radio-scarpalis ízrés egyenletesen beszűkült. A radius ízfelszín alatt subcondralisan sclerosis van. az inter-capilaris ízületekben is látszik subcondralis sclerosis. Egyéb kóros csontszerkezeti eltérés nincs. Szeretném, ha hétköznapi nyelven leírná, hogy én is megértsem az eredményt. Mivel az ortopédiára csak 1,5 hónap múlva kaptam időpontot, érdekelne az Ön véleménye és a javaslata is. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Zsolt

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csukló témában

        A kérdés címében szereplő duzzanatról nem írt. A röntgen lelet alapján a csuklóizületében jelentős porckopás van ami adódhat kemény fizikai munkából, korábbi sérülésből, vagy valamilyen rendszerbetegségből (pl.: rheumatoid arthritis). Valószínűleg a duzzanat amit észlel, az az ízületi tok kitüremkedése lehet, más szóval ganglion. Addig amíg el jut az ortopédiára, addig pihentesse a kezét, szedjen valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentőt amit a háziorvosa is fel tud írni. A duzzanat ennek hatására előfordulhat, hogy megkisebbedik, vagy elmúlik. Ha nem, az ortopédus feltehetően műtétet fog ajánlani, illetve a pontos választ is Ő fogja megadni a vizsgálat után. Én csak a leírása lapján mondtam váéleményt!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. szeptember 06., 10:27; Megválaszolva: 2010. szeptember 08., 00:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó