• Csukló ízület

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Bal csuklómon 12 éves koromban volt egy törés. (Foci közben elestem.) A törés összeforrt, azóta nem volt vele problémám semmilyen fizikai igénybevétel esetén (sport, munka). Fél éve kezdett el fájni, amikor fizikai munkát/feladatot végzek vele. Az elmúlt 2 hétben pedig már folyamatosan fáj. (Hétvégi fizikai munka után kezdett el egyfolytában fájni.) Háziorvos írt fel gyulladáscsökkentőt (AFLAMIN), illetve krémet (Zsohár Fastum). Vállam is meghúzódott, így egyúttal arra is használom a felírt gyógyszereket.) Elmentem biztonság kedvéért csukló röntgenre. Ennek eredménye: "Fractura nem látható. A radio-carpilis ízületi rés ultaris része vetületében lágyrész meszesedések ábrázolódtak." Kérdésem: ez pontosan mit jelent? Mitől alakult ki, hogyan előzhető meg, hogyan kezelhető, milyen gyógyszer szedése javasolt, illetve milyen mozgás/torna javasolt? Egyébként jobbkezes vagyok, szóval számítógép/egér helytelen használata vélhetően nem lehet a bal csukló esetében ok a fájdalom/probléma kialakulására. A fent említett gyógyszereken kívül rendszeresen szoktam szedni a Biotech Usa Arthro Guard termékét a térdem miatt. (A jobb lábamon a középtérdszalag szakadása illetve műtéte 4 éve történt.) Ezen felül rendszeresen szedek multivitamint, Mg-CA-ot. A válaszhoz/diagnózishoz hasznos lehet a legfrissebb – december végi vérkép, ami alapján: koleszterin érték magasabb a megengedettnél (6,1 az 5,2 maximális helyett). Vérsejtsüllyedés 11 mm/ó a- 1-10 sávon kívül. A neutrophil 43,6% az 50-70 sávon kívül. A lymphocyta 41.9% a 24-40%-os sávon kívül. Az Eosinophil 4,2% az 1-4 sávon kívül. A Hemoglobin 137 g/L a 140-175 sávon kívül. Egyéb eltérés nem volt a megadott sávértékekhez képest. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csuklófájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A leírtak alapján a kialakult lágyrész meszesedés többszöri, ismétlődő mikrotraumák, gyulladás, megerőltetés, ízületbe adott injekciók miatt lehet. Erre gyulladáscsökkentő tartós szedése javasolt, illetve kiegészítő vizsgálatok, mely miatt keressen fel egy ortopédiai, vagy baleseti szakrendelést. csuklószorító viselése, vagy fásli alkalmazása szintén javasolt.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. január 20., 13:09; Megválaszolva: 2017. január 23., 16:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Nem sportolok aktívan, évek óta nem tudtam térdelni csak ha nagyon puha szövetet/párnát tettem a földre, de most már gugolásból is nehezemre esik felállni, túlsúlyos is vagyok. A szakdoki által felírt kapszulától csak mintha rosszabbodott...
        Tisztel Doktor Úr/Nő, 2018.05.30-án lépcsőn elbotlottam. 05.31-én diagnózis: Az V-ös metat. distalis felében subcapitálisan jó helyzetű hosszú ferdetörés látható. RTG képeket csatolom dátumozva. Két hétig fekvőgipsz (plantar-sín)...
        Tisztelt webbeteg.hu. Bal vállam fájdalmai miatt felkerestem egy MR vizsgálót ès az alábbi vèlemènyt kaptam 04.16.án: Supraspinatus és subscapularis tendinosis, a supraspinatus ínon kis részleges szakadással. A hátsó labrumon felmerül kis...
        Legalább 3 hónapja fájdalmat érez hátul a bokájánál (sarka felett) mindkét lábán, de a bal lábán fokozottabban. Egy új (futó)cipő viselésekor jelentkezett először a fájdalom. Terhelésre, nyomásra fájdalmas, ha fekszik, pihen, akkor nem....
        Fiam triatlonozik, ami napi 2-3 óra aktív sporttal jár.kb. 2 éve tavasztól őszig fáj a bokája , hosszabb pihentetés után is! Amikor jól van mindig az elsők között végez és nagyon szereti ezt a sportot! Elmentünk 1 MR vizsgálatra, de nem...
        Jó napot! Egy kéthónapos kisbaba anyukája vagyok. Nagyon sokat van kézben napközben. Két hete éjszakánként arra ébredek fel, hogy nagyon fáj a hátam, pontosabban a lapockáim és az azok közötti rész. Olyan mintha az izmok összeálltak volna!...
        Tisztelt Dr.Úr/nő Már lassan egy éve lesz hogy megzúzódott a jobb csuklóm egy rossz ütés következtében (zsàkolás) amikor megtörtént elmentem vele dokihoz azt mondta vizesruhazzam enyhült a fájdalom de rá egy hónapra vissza mentem...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 9 éve intenzív sport tevékenységet folytatok. 2 éve az egyik mérkőzésen csapattársammal ütköztünk, és azóta fáj a térdem. Akkor a kórházban annyit mondtak, hogy zúzódás, majd 1 éve elmentem ortopédushoz,...
        Kedves Doktornő! Körübelül januárban kezdődőtt el a lábfájdalmam. Ezt sportolás, konditerem előzte meg. Másfél hónapja voltam orpédusnál, aki elküldött MR-re. Itt kiderült, hogy "fibula proximális harmadában medialisan a corticalis 40 mm...
        Megrúgták a jobb térdemet. Hónapok óta nem (illetve alig) javul az állapotom, 10 alkalmas UH kezelést már kaptam, illetve kb. 3 hete gyógytornára járok. Az a kérdésem, hogy érdemes lenne-e egy sportsérülésekre szakosodott orvost felkeresnem...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Ginzengtartalmú készítmény, számos gyógyhatással. Tudjon meg többet! (x)
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó