• Endometrium hiperplázia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Úr! Szeptembertől decemberig nem menstruáltam, akkor induló "mensesem"nem múlt el, enyhe vérzés (napi egy tisztasági betétnyi)maradt,ezért január 16-án méhkaparást végeztek.A szövetteni diagnózis szerint endometrium hiperplázia magas hormonszinttel.Azóta is maradt némi barnás váladék(néhány csepp)amelyben jól láthaóan nyálkahártya darabok vannak.Normális ez egy hónappal a kaparás után?Milyen kezelés lehet eredményes?48 éves vagyok, de semmilyen egyéb klimaxos tünetem nincsen.A családban "csak" vastagbél tumoros esetek voltak.A súlyom 75 kg a 169 cm-es testmagasságomhoz.

        WEBBeteg szakértő válasza a endometrium hiperplázia témában

        Kedves Hölgyem!


        Azt javaslom, keresse fel ismételten kezelőorvosát, mert jó lenne, ha nem lenne már pecsételő vérzés. Biztosan fog készülni UH vizsgálat, hiszen így tudják ellenőrizni, mennyire vastag a méhnyálkahártya, és a továbbiakat ez fogja eldönteni. Ilyenkor hormontartalmú gyógyszeres kezelés, ismételt kisműtét is szóba jön. Az, hogy ennél többre van-e szükség, az dönti majd el, hogyan alakulnak a panaszok, lesz-e ismételten hiperplázia. Ha máshogy nem lehet a tüneteket megszüntetni, méheltávolítás is szóba jön, de most ezt egyáltalán nem lehet megmondani, hogy kell-e majd.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-15 16:04:45; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 06:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: