• Hormon pótlás vagy sem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Nagyon elvagyok keseredve ere még nem készültem fel.42 éves élet erős vidám 3 gyerekes anyuka vagyok A mensim mindig pontos volt fogamzásgátlót soha nem szedtem. .A mensesem márciusba volt meg azóta semmi,felkerestem a szakrendelést ultrahangot nézet a Dr úr és azt mondta terhesség nem látható nem tapintható ez bizony a változó kor,a nyálka hártya 11mm vastag egyébként minden rendbe van, a kenetet le vette rákszűrés eredmény 1 hónap múlva akkor mennyek vissza egyébként semmi teendő nincs igazából eljött a idő és ennyi! ..Beszélgetésre egy szakrendelésen nincs idő.A gondom az én ennek nagyon nem örülök sőt olyan ijesztőnek érzem hogy már nem lesz mensim,azóta sokat olvastam a klimax -ról.és hogy mennyi minden kockázati tényezőt hozz magával, főleg a mell és a méhben ki alakulhatnak ilyenkor ciszták stb a bőr jobban öregszik csak is rosszat olvastam ezekről a dolgokrol.én még ezeket nem szeretném,kérdésem az volna tovább kellene e lépni valamilyen hormonkezeléssel vagy esetleg gyógynövénykészítményt szedni tanácstalan vagyok nagyon, és őszintén meg vagyok ijedve ezen a téren, vagy elkel fogadni és hagyni hogy a biológia tegye a dolgát és nem bele avatkozni?!Egyébként nem igazán mondanám hogy tüneteket észre vetem a mellem néha nyíllal, feszül többször pisilek kissé olyannak írnám le mint a terhesség korai szakaszában a panaszokat. vagy lehet hogy ezek később erősödhetnek?Most azt sem tudom a vérzése még vissza fog jönni? 3 x marad ki eddig,az is lehet hogy már nem is lesz vérzésem?Legyen kedves nekem ezekben a dolgokban segíteni hogy világosabban lásak és hogy mi lenne a jó megoldás ilyen helyzetben ,ha a Nőgyógyász semmi hormonpótlást nem ajánlott se vérvételt ,hormon szint nézés ilyenkor lehetne valamilyen gyógynövénykészítményt szedni amiben ezek a hormonok meg találhatók ösztrogén ,és a brogeszteron,és ezekből a készítményekből csak 1 félét szabad egyszerre szedni vagy lehet őket kombinálni vagy butaság volna ?Köszönöm szépen válaszát!

        Dr. Boros Miklós válasza a menopauza témában

        Kedves Kérdező!11mm-es endometriumnál még visszajöhet a vérzés.Ajánlatos még panaszmentesség esetén is 1-2 hónap múlva UH-val megmérni.Bizonytalansága miatt ajánlatos a legközelebbi "Menopausa" szakrendelésen jelentkeznie.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. június 03., 00:46; Megválaszolva: 2012. június 04., 14:38

        Tudjon meg többet: menopauza
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Megszeretném kérdezni,hogy 1 1/2éve nincs menstuációm lehetek-e terhes vagy még muszály védekezni.
        Tisztelt Doktor! Sok éven át fogamzásgátlót szedtem.Amióta abbahagytam óvszerrel védekezem. Most fordult elő először,hogy már 2 hete nem jött meg a menstruációm. Csináltam 2 terhességi tesztet mindkettő negatív. Kérdésem: Várhatok-e...
        Jó napot kívánok! . Helga vagyok 52 éves. 1 éve nem menstrualok de észre vetrem hogy fajnak a melleim mint mielőtt menstrualtam mint régen. Azonkívül pisilni mentem a vizeletben észre vettem barnás calamiket aprók voltak Fel nyúltam a hüvelyben...
        2011 óta nincs mestruációm szeretném tudni meddig kell védekezni hogy biztos ne legyek terhes ??