• Perifériás vér

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Váróczy doktor Úr! Én már kb 1 hónapja irtam Önnek Cutan sejtes T lymphomám volt 5 éve. Most is leirom a 2010 dec-i perifériás vér eredményét és a mostani perifériás vér eredményét. Kérdésem,hogy mit jelent az kb 5x-ös CS4/CD8 túlsúly,mit jelent az hogy enyhe realtiv granulocytosis , mit jelent az, amit korábban irt,hogy immunrendszer állapotát jelzi , cukorbeteg vagyok és nem tartom a diétát sokszor magas a cukom, ezt ezt jelenti ? Ez most azt jelenti,hogy aebből kialakulhat rövidesen a Cutan sejtes lyphoma? 2010,dec.lelet Perifériás vér: Áramlási cytometria A perifériás vérben a lymphoid sejtek aránya 23 %, a monocytáké 8 %, a granulocytáké 66%. Az öszes sejt között a T sejt arány 15 %enyhén emlkedett CD4/CD8 setjtaránnyal. Korós fenótipusu sejtek a mérés során nem jelentek meg. Diagnozis: Perifériás vér- közel normál fenotipus megoszlás 2011.jul.19-i lelet Áramlási cytometria A perifériás vérben 20,4 % a lymphoid kapuba estő sejtek aránya, a lymphocytak között 67 % CD3 pozitiv T sejt kb 5X-ös CD4/CD8 túlsúlyt mutat, CD26 negativ CD4 pozitiv sejtek aránya 6,4% Diagnozis: A perifériás vér,enyhe relativ granulocytosis, T sejtes lmphoproliferativ megbetegedés éritettsége nem igazolható. Elnézést kérek,hogy ennyit kérdezek. Válaszát előre is köszönom

        Dr. Váróczy László PhD válasza a limfóma témában

        Tisztelt Érdeklődő! A CD4+/CD8+ sejtek arányát sok minden befolyásolhatja: pl. egy közelmúltban lezajlott fertőzés, gyógyszerek. Az Ön lelete NEM utal arra, hogy a cutan T-sejtes lymphoma 5 év után visszatért, ezt a vérből amúgy is csak abban a kivételes esetben lehetne megállapítani, ha a daganatos sejtek a csontvelőt is megtámadnák (ez igen ritka). A cukorbetegséghez megint nincs semmi köze.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2011. augusztus 01., 15:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 21:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: