• Vérvizsgálat2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Váróczy doktor úr! Elnézést,hogy a kérdésemet nem pontosan foglalmaztam meg. Nekem Cutan sejtes T lypmohomám van és a perifériás vérből azt állapitották meg,hogy a lymphoid sejtek arányába 23 % a nonocytáké 8% a granulocytáké 66 %. Az összes sejt között a T sejt arány 15 % enyhén emelkedett CD4/CD8 sejtaránnyal, Kóros fenotipusú sejtek a mérés során nem jelentek meg.. Diagnozis: perifériás vér-közel normál fenotipus megoszlás.Ez vérvizsgálat tavaly decemberben készült Kérdésem: a fenotipus emelkedés csak a nyirokmirigy rák esetén emelkedik, vagy esetleg gyulladás esetén is lehet? Már három nyaki nyirokcsomóm nagyobbodott meg, de mindhárom reaktiv un, gyulladásos nyirokcsomó, ezért nem vettek belöle mintát, két fogamat ki kell húzni.

        Dr. Váróczy László PhD válasza a limfóma témában

        Kedves Érdeklődő! Köszönöm a kiegészítést, így már minden világos, és remélem, hogy kielégítő választ adok a kérdéséire. Tehát: az enyhén emelkedett CD4/CD8 sejtarány csak az immunrendszer állapotáról ad némi felviágosítást, semmi köze a lymphomához! Fertőzések - akár egy lyukas fog is! - befolyásolják leginkább ezt az értéket. Ugyanez vonatkozik a reaktív nyaki nyirokcsomókra is: ezek valamilyen heveny vagy idült gyulladás, nem a cutan lymphoma manifesztációi.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2011. július 03., 21:21; Megválaszolva: 2011. július 06., 21:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: