• Lymphoma gyanú

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nagyon aggódom. 28 éves eddig egészséges fiatalember voltam,4-5hete vettem észre véletlenül hogy a lágyéki nyirokcsomóim(kb8db)meg vannak duzzadva 0,5-2cm ek. Amikor fogyást és egész testre kiterjedő viszketést tapasztaltam elmentem a háziorvoshoz,aki sebészetre küldött,onnan beutaltak tűbiopsziára.Diagnózis:Akut nycs gyulladás az alsó végtagon.(holott mondtam h régóta ott vannak és fájdalmatlanok...) Ennek eredménye: Makroszkópos leírás: Klinikai tünetek lymphoid malignitás gyanuját keltik.Nyakon tapintható vagy pungálható nycs. nem jelent meg.A bal lágyék régióban 7 mm-es szabályos szerkezetű nycs. punctioját UH irányítással végeztük. Mikroszkópos leírás:Mikroszkóposan Giemsa festés után az igen kis mennyiségű anyagban lényegében fibroadiposus lemezek látszanak csupán. Vélemény: A kép zsírszövetet represental,pungálható méretű nycs az inguinalis régióban sincsen.A klinikai panaszol alapján belgyógyászati kivizsgálás elsősorban haematológiai proliferatív betegség irányában javasolt. Diagnózis:Cytodiagnosis nem pontosítható. Voltam haematológián mivel leukémiával ilyesztgettek...Vettek vért,negatív lelet. Epikrízis:Vérképe teljes mértékben rendezett.Pathologiás nycs. nem tapintható.Haematológiai betegség nem valószínű. Jelenleg itt tartok. Tüneteim jelenleg: kb 7-8kg fogyás az elmúlt 2 hónapban,étvágytalanság,hőemelkedés,alkalmanként éjszakai izzadás,gyengeség,rossz közérzet,gyomor bélrendszeri panaszok(puffadás széklet problémák.)ismeretlen eredetű bőrkiütések.A megszúrt nycs lassan növekszik.A viszketés megszűnt.(ezeket a panaszokat az összes orvosnak elmondtam,majd kb 1 percig vizsgálták a nyirokcsomóimat,majd azt mondták ilyenek mindenkinek vannak...) Most teljes tanácstalanságban vagyok hová forduljak,mit tegyek hiszen tudom,hogy az idő nagyon sokat számít abban az esetben ha beigazolódna h baj van.Szívesen venném ha ajánlanának egyszakembert,vagy kórházat ahol talán ezt problémaként kezelik(Budapest mellet lakom.A vizsgálatokat a kistarcsai kórházban végezték,ill haematológián a Szent László kh-ban voltam. Elnézésüket kérem ha kissé hosszúra sikeredett de talán így objektívebbek tudnak maradni. Várom válaszukat,tanácsukat.

        Dr. Váróczy László PhD válasza a limfóma témában

        Kedves Érdeklődő! A tünetei alapján valóban indokolt volna egy részletes kivizsgálás krónikus fertőzéses, immunológiai vagy hematológiai betegség irányába. A nyirokcsomók vizsgálatakor én a tűbiopsziát nem tartom elég hatékonynak, túl sok az "álnegatív" eredmény, így a sebészi kimetszést célszerű választani. Ami a kivizsgáló intézményeket illeti: Budapesten rengeteg "nyirokcsomó-specialista" dolgozik, a Szent László mellett a SOTE mindhárom belklinikáján, a Honvéd Kórházban,az Országos Onkológiai Intézetben stb. Ha nem gond Önnek Debrecenbe elutazni, háziorvosi beutalóval én is szívesen megnézem a szakrendelésemen, időpontot az 52 / 411-717 / 54397 telefonszámon / melléken egyeztethet.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2011. június 05., 08:40; Megválaszolva: 2011. június 06., 22:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: