• Hodking-kor?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Nő! 32 éves vagyok 1 1/5 éve a nyakam mindkét oldalán éreztem egy-egy nyirokcsomó duzzanatot. Időközönként erősen fájt a jobb kezem, és a jobb lábam csípőcsonttól lefelé a térdemig. Voltam kivizsgáláson,vérkép, vizelet, mellkas röntgen hasi és nyirokcsomó ultrahangon. A vérkép eredményeim mindig alacsony vasat mutattak,vérsejt süllyedésem a legutolsó vizsgálatnál 30-as volt. Mellkas röntgenem mindig negatív lett. A nyirokcsomó URH 7-9 mm-e echoszegény nyirokcsomó eredményt mutatott. Azóta sem növekedett. Az orvos szerint nem kell aggódnom. Azért félek,mert észrevettem, hogy 1-2 pohár sör fogyasztását követően 1-2 órával megfájdul a kezem és a lábam is. A nyakam oldala időközönként viszket,naponta többször is. Más tünetem nincs./láz,izzadás,fogyás/. Kérem,hogy Ön szerint sem kell "csak" figyelnem a nyirokcsomóim méretét,vagy keressek fel egy onkológust. Nagyon félek,mert van egy 2 éves kislányom,s nem szeretnék későn orvoshoz menni. Segítő válaszát előre is megköszönöm! Csilla.

        Dr. Váróczy László PhD válasza a limfóma témában

        Kedves Csilla! Ha a nyirokcsomói másfél év alatt semmit nem növekedtek, szinte teljes bizonyossággal kizárható, hogy limfómáról volna szó. A 7-9 mm-es méret amúgy is gyakorlatilag normálisnak tekinthető, 2 cm felett válik "gyanússá" a dolog. A leírt ízületi tünetei szintén nem jellegzetesek Hodgkin-kórra.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2011. május 04., 13:39; Megválaszolva: 2011. május 10., 21:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó