• lymphoma betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! 52 éves férfi vagyok, és sajnos nagyon meg vagyok ijedve, ugyanis pajzsmirigy problémáim kiegészültek nyirokcsomó megnagyobbodással a hónaljban. Szakorvos mellkas és nyaki ct-re küldött, lymphoma irányában, ami még egy hónap múlva lesz csak. A hónaljban található nyirokcsomók fájnak, kérem értékelje uh leletem. "Bal oldalon a mandibula szöglet alatt 20*7 mm nagyságú centrálisan echodús, perifériásan echoszegény jellegű nyirokcsomó ábrázolódik. Jobb oldalon az axillaban 24*10 mm-es, és egy 10*10 mm-es centralisan echodús, perifériásan echoszegény jellegű nyirokcsomó ábrázolódik. Bal oldalon az axillában egy 5 és egy 6 mm-es echodús, keskeny echoszegény udvarral körülvett nyirokcsomó látható" Nagyon aggódom a mellkas és nyaki ct eredményei miatt, lehetséges hogy lymphoma betegségem van? Lázas nem vagyok, fáradékony annál inkább. Vérképemen a lymphocyta a megengedett 20-40 határérték helyett 51%. A neutrophil viszont a 50-70 határérték helyett 42,8 %. Többi eredményem jó. Kérem tiszteljen meg válaszával.

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a limfóma témában

        Kedves 52 éves beteg! Ha valóban így van, ahogy leírja, akkor kezelni kellene mielőbb. Mikor lesz meg végre a mellkasi és hasi CT? Ne vacakoljunk már! Egyébként beleszúrtak az egyik nyirokcsómóba? Azaz: van már legalább cytológiánk? A fogyás - gyengeség, meg a csak részleteiben közölt vérkép - sem tetszik nekem. Azonnal keressen fel: túl kell lenni ezen! Üdv:

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. március 14., 16:21; Megválaszolva: 2012. március 24., 16:22

        Tudjon meg többet: limfóma
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdv, Találtam a hónaljam legalsó részén a hát-lepke izom(?)mellett egy nyomásra fájdalmas érzetet adó csomót. Igazából nem tudom eldönteni ,hogy csomó-e mert valamikor vízszintesen hosszúkásnak találom, valamikor meg csomónak érzem. Mi...
        T. doktornő! Kb. 12 évvel ezelőtt a fejfájás okainak vizsgálódásakor derült ki, hogy agas a trombocita számon. Erre akkor Plavixot kaptam, ma Trombexet szedek. Az értékeim utóbbi 1 évben 820-970 ezer között mozog. Kb. 5 év alatt volt 8 TIA...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan kérdésem fordulnék önhöz,hogy nagypapám(80 éves),tavaly derült ki hogy leukémiás,most kórházban van,kicsit fullad és nagyon sok benne a víz,ma megindult nagyon nála a víz. Ez mit jelent? Javulhat még? Vagy...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Férjem betegségével kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Talán 4 éve, hogy 53 évesen fitymaszűkülete lett. Sajnos a mai napig nem fordult ezzel orvoshoz. Viszont 2 évvel ezelőtt széklete megváltozott...
        Szeretném megkérdezni, hogy a leukémiával kapcsolatos JAK-2 és FISH (bcr/abl) vérvizsgálat eredményei mennyi idő alatt készülnek el (TB alapon)? A kórházban, ahol a vérvétel készült nem kaptam erre vonatkozó felvilágosítást, tekintettel...
        Tisztelt doktornö!Sajnos mycosis fungaides a betegségem De joindulatu csak börön kivül van és még kezdödö stádiumban Kérdésem mivel lehetne kezelni hogy elmuljon mert a bal lábamon nagyon makacs a többi szépen vissza huzódot.Köszönöm elöre...
        Jonapot .kérdésem egy baràtommal kapcsolatos.nagyon aggodom.ma megtudtuk hogy nyirokmirigyrákja van.sajnos 1 évvel ezelőtt volt a nyakán csomo de most ment el orvoshoz 2 hete. Már az egész testén több nagy és azok körül sok kicsi csomó...
        Tisztelt WEB Orvos! Hosszú évek óta rossz a vérképem.A vörös és a fehérvérsejtjeim száma is kevés.Vvt:3,33 ,HGB.:106, HCT:31,1,Fvs.:2,61. 2000-ben mellrákom volt, amit megműtöttek,sugárkezelést és kemoterápiát is kaptam. Valószínűleg...
        T.Doktor!! A kérdésem a fiamról szól aki 6o éves. Betegsége agresszív non Hodkin limfoma.jelenleg kezelés alatt áll 4 kemót kapott.Eddigi vérképek jók voltak.Pet Ct-is átesett. Most azonban a fehérvérsejtje lement 06-ra .Amitől...
        Üdvözlöm! Segítséget szeretnék kérni. 35 éves 135 kg- os férfi vagyok és leukémiát diagnosztizáltak nálam. A fehérvérsejtem 365 a normális 4 helyett. A kérdésem az lenne, hogy a lúgosítás hasznos- e ebben az esetben, illetve milyen...