• lymphoma betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! 52 éves férfi vagyok, és sajnos nagyon meg vagyok ijedve, ugyanis pajzsmirigy problémáim kiegészültek nyirokcsomó megnagyobbodással a hónaljban. Szakorvos mellkas és nyaki ct-re küldött, lymphoma irányában, ami még egy hónap múlva lesz csak. A hónaljban található nyirokcsomók fájnak, kérem értékelje uh leletem. "Bal oldalon a mandibula szöglet alatt 20*7 mm nagyságú centrálisan echodús, perifériásan echoszegény jellegű nyirokcsomó ábrázolódik. Jobb oldalon az axillaban 24*10 mm-es, és egy 10*10 mm-es centralisan echodús, perifériásan echoszegény jellegű nyirokcsomó ábrázolódik. Bal oldalon az axillában egy 5 és egy 6 mm-es echodús, keskeny echoszegény udvarral körülvett nyirokcsomó látható" Nagyon aggódom a mellkas és nyaki ct eredményei miatt, lehetséges hogy lymphoma betegségem van? Lázas nem vagyok, fáradékony annál inkább. Vérképemen a lymphocyta a megengedett 20-40 határérték helyett 51%. A neutrophil viszont a 50-70 határérték helyett 42,8 %. Többi eredményem jó. Kérem tiszteljen meg válaszával.

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a limfóma témában

        Kedves 52 éves beteg! Ha valóban így van, ahogy leírja, akkor kezelni kellene mielőbb. Mikor lesz meg végre a mellkasi és hasi CT? Ne vacakoljunk már! Egyébként beleszúrtak az egyik nyirokcsómóba? Azaz: van már legalább cytológiánk? A fogyás - gyengeség, meg a csak részleteiben közölt vérkép - sem tetszik nekem. Azonnal keressen fel: túl kell lenni ezen! Üdv:

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Nagykálnai Tamás
        Dr. Nagykálnai Tamás, onkológus
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. március 14., 16:21; Megválaszolva: 2012. március 24., 16:22

        Tudjon meg többet: limfóma

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Szeretném megkérdezni, hogy a leukémiával kapcsolatos JAK-2 és FISH (bcr/abl) vérvizsgálat eredményei mennyi idő alatt készülnek el (TB alapon)? A kórházban, ahol a vérvétel készült nem kaptam erre vonatkozó felvilágosítást, tekintettel...
        Tisztelt doktornö!Sajnos mycosis fungaides a betegségem De joindulatu csak börön kivül van és még kezdödö stádiumban Kérdésem mivel lehetne kezelni hogy elmuljon mert a bal lábamon nagyon makacs a többi szépen vissza huzódot.Köszönöm elöre...
        Jonapot .kérdésem egy baràtommal kapcsolatos.nagyon aggodom.ma megtudtuk hogy nyirokmirigyrákja van.sajnos 1 évvel ezelőtt volt a nyakán csomo de most ment el orvoshoz 2 hete. Már az egész testén több nagy és azok körül sok kicsi csomó...
        Tisztelt WEB Orvos! Hosszú évek óta rossz a vérképem.A vörös és a fehérvérsejtjeim száma is kevés.Vvt:3,33 ,HGB.:106, HCT:31,1,Fvs.:2,61. 2000-ben mellrákom volt, amit megműtöttek,sugárkezelést és kemoterápiát is kaptam. Valószínűleg...
        T.Doktor!! A kérdésem a fiamról szól aki 6o éves. Betegsége agresszív non Hodkin limfoma.jelenleg kezelés alatt áll 4 kemót kapott.Eddigi vérképek jók voltak.Pet Ct-is átesett. Most azonban a fehérvérsejtje lement 06-ra .Amitől...
        Üdvözlöm! Segítséget szeretnék kérni. 35 éves 135 kg- os férfi vagyok és leukémiát diagnosztizáltak nálam. A fehérvérsejtem 365 a normális 4 helyett. A kérdésem az lenne, hogy a lúgosítás hasznos- e ebben az esetben, illetve milyen...
        Érdeklődnék, hogy férjemnél 50 éves CLL -t kissejtes limfómát diagnosztizáltak, 1 hóhapja, megnagyobbodott nyirokcsomók vannak a szervezetében, mindenhol, anyirokcsomó kivétel után a szövettan két helyről is ezt igazolta, a Haematolőgus...
        Limfoma betegség napi étkezései.esetleg diabetikus könyv tájékoztatónak. Kemoterápiás kezelés alatt álló beteg.
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Olvastam, hogy a limfómák nem zárhatók ki vérkép alapján. Tökéletes, hibátlan vérkép esetén is lehet gyanakodni erre a betegségre, hogyha az egyéb tünetek hasonlóak? Válaszát előre is köszönöm!
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nyakamon pár hónapja megnagyobbodott nyirokcsomók vannak. Az lenne a kérdésem, ha a vérképemben a Limphocyták értéke megfelelő, akkor kizárható e teljes mértékben nyirokmirigyrendszeri megbetegedés, limfóma, vagy...
        Tisztelt Doktor úr/nő ! Édesapám 1,5 hónapja került be a kórházba Hematológiai osztályra, 1hónapig tüneti kezelésként mint anémiás kezelték, 12 csomag vért kapott, kb. 1,5 hete kapott utoljára vért. Utána apukám állapota rohamosan...
        Már január óta nyirokcsomo megnagyobbodásom van, nagyon fáradékony vagyok, zsibbadnak a végtagjaim olykor,gyakori felsőlégúti infectiók. 05.24-i uh bo.mandibulaszöglet alatt 25 mm vaskosabb kéregállományú nycs., mko. több reaktiv nycs.hasi uh...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Hodgkin-limfóma miatt és az előzetes kezelések sikertelensége végett őssejt-transzplantációra volt szükség. Jelenleg a kritikus 100 nap időszakban vagyok és arra lennék kíváncsi, hogy mikor kezdhetek a párommal...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Férjemnél non hodkin limfómát diagnosztizáltak /diffúz B nagysejtes/ 2012 dec.-ben. A kemoterápia januárban kezdődött és májusban ért véget. A pet ct eredménye: remisszio. A vérképben lévő normálistól eltérő...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Gyermekkori leukémiám volt 7 éves koromban diagnosztizálták és társult vele ízületi gyulladás is, 13 éves koromtól már tünet és gyógyszer mentesen élek.Sajnos a pontos megnevezését, fajtáját nem tudom...
        Tisztelt Doktornő! Édes apámról lenne szó és szeretném megkérdezni hogy a leletén a Histologia diffuz nagy B sejtes EBV positiv lymphomat véleményezett, mit jelenthet ez nála, 68 éves és mostanában eléggé fáradékony sokat köhécsel, ja...
        Jó napot kívánok! az lene a kérdésem, hogy most már 1 éve meg nagyobbodott nyirokcsomókat vettem észre magamon!! mai napig meg vannak!! az első vizsgálaton még csak borsónyi voltak, ezek mára már 2 cmesekre nőttek!! van a lágyék hajlatokba,...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Védőnőként dolgozom. Körzetemben lakik egy apuka, akit január óta leukémia miatt kezelnek. Csontvelő transzplantációra van szüksége. Otthon steril szobát szeretnének kialakítani, de nem tudják, hogy pontosan a steril...
        Jó napot kívánok! Már februárban nehezebb volt a nyelés csomót éreztem a nyakamban. Márciusban született a harmadik gyermekem ezért most kezdtem el kivizsgaltattni magam. Még terhesem azt hitték hogy struma. Pm.ultrahangon voltam ott több...
        ferjemnel majus elejen vettem eszre,hogy allaalatt duplajara nott a tokaja,amikor is sietve elvittuk orvoshoz,aki tomograf felvetelre kuldte.Az eredmeny Lymphoma,midenhol elterjedve.Elkuldtek a sebeszetre,szovetminta vetelre,amire 10 napot kellett varni,hogy...