• Sok ez a röntgen?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Dr.Laki András radiológustól kérdezném: T. Doktor Úr! Nyár óta rám jár a rúd. Júliusban készült egy panoráma röntgen a fogamról, majd 2 oldali csípő rtg. Ezután még egy fogamról készült kép, majd a napokban újabb (5 !) felvétel a csípőmről különböző helyzetekben. Ekkor szóltam, hogy sok lesz, de azt mondták, ne aggódjak. Én még is aggódom, mert úgy érzem rövid idő alatt túl sok volt ez a mennyiség,főleg a csípőmnél, ahol azért sok más egyéb is van. Néha émelygek és fáradt vagyok. Lehet ez ettől? És ha igen, tehetek valamit utólag? Válaszát nagyon köszönöm előre is.

        Dr. Laki András válasza a röntgen, sugárzás témában

        Tisztelt Kérdező! A kérdésében említett röntgenfelvételek száma miatt nincs igazán oka aggodalomra. Még ennél több röntgenvizsgálat esetén sincs kimutatható káros hatás. A medence és csípőtáji röntgenvizsgálatokat elsősorban a fiatal lányok, terhességet még vállaló nők esetében kell komolyabban megfontolni. Nem tartom valószínűnek, hogy az émelygés és fáradtság érzés ezektől a röntgenfelvételektől származna.


        Kérdés: 2011. szeptember 14., 17:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 17:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: