• Sok ez a röntgen?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Dr.Laki András radiológustól kérdezném: T. Doktor Úr! Nyár óta rám jár a rúd. Júliusban készült egy panoráma röntgen a fogamról, majd 2 oldali csípő rtg. Ezután még egy fogamról készült kép, majd a napokban újabb (5 !) felvétel a csípőmről különböző helyzetekben. Ekkor szóltam, hogy sok lesz, de azt mondták, ne aggódjak. Én még is aggódom, mert úgy érzem rövid idő alatt túl sok volt ez a mennyiség,főleg a csípőmnél, ahol azért sok más egyéb is van. Néha émelygek és fáradt vagyok. Lehet ez ettől? És ha igen, tehetek valamit utólag? Válaszát nagyon köszönöm előre is.

        Dr. Laki András válasza a röntgen, sugárzás témában

        Tisztelt Kérdező! A kérdésében említett röntgenfelvételek száma miatt nincs igazán oka aggodalomra. Még ennél több röntgenvizsgálat esetén sincs kimutatható káros hatás. A medence és csípőtáji röntgenvizsgálatokat elsősorban a fiatal lányok, terhességet még vállaló nők esetében kell komolyabban megfontolni. Nem tartom valószínűnek, hogy az émelygés és fáradtság érzés ezektől a röntgenfelvételektől származna.


        Dr. Laki András
        radiológus

        Dr. Laki András

        Kérdés: 2011. szeptember 14., 17:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 17:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A fiziológiàs görbületek megtartottak.Th.VIII.csigolyatestben kb.12mm-es T1,T2 hyperintens kèplet làtható, haemangiomára jellegzetesen. A csigolyák egyebekben szabályos alakúak és szerkezetűek.A porckorongok normális jelenzitásuak,kóros...
        Tisztelt doktor! Ez magyarul mit jelent?? A háti kyphosis megtartott. A csigolyák szabályos alakúak és szerkezetűek, a ventralis peremek kissé megnyúltak. Th VII/VIII. discus lapos, dehidrált, medialisan körülírtan kiboltosul., a ventralis...
        Tisztelt Doktor úr! A mai ultrahang vizsgálaton 16 mm -es echo dùs gócot találtak. Mr vagy ct vizsgálatot javasoltak a tisztàzàsra. Nagyon elkeseredtem. Nagy lehet a baj? Köszönöm a válaszàt
        Fejfájás miatt MRI készült. A kapott leírás: bal oldalon a kamrasík felett frontalisan subcorticalisan 3 mm átmérőjű magasabb jelű laeaio , ettől caudalisabban frontalisan bal oldalon a cortex 8x12 mm átmérőben discreten vastagabb...
        Tisztelt Doktornő! Egy hete kezdődtek a panaszaim ilyen szinten, bal kéz zsibbadása, de inkább fájdalma. Két napja viszont már a szám is zsibbad baloldalt. És elég sokat fájdogál aa fejem rövid ideig. Ezenkívül a nyakam is fájdogál néha...