• Vérnyomás,vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Vérvétel után a vérképemen az derült ki,hogy a vérem eléggé sűrű.Első kérdésem erre irányul,mivel erről nem mondtak semmit,csak megtudtam,hogy sűrű a vérem.Ez milyen gondokat okozhat?mit lehet tenni ellene? Második problémám a vérnyomásom.Mamám szokta mérni a vérnyomását és amikor meglátom a vérnyomásmérőt valamiért mindig megmérem a sajátomat.Általában az érték 130 fölötti a perem pedig 50 alatti.Mamám szerint a perem túl alacsony a másik érték pedig magas.Ez mire utal?Mit tudok tenni ez ellen? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Molnár Anna válasza a hematológia témában

        Kedves Kérdező! Kérem, írja le, milyen laboratóriumi értékből mondták azt Önnek, hogy „túl sűrű a vére”?! Ez eléggé bizonytalan így! Javaslom, keresse fel háziorvosát, és orvosa a tapaszt vérnyomás értéket (természetesen egyszeri vérnyomásmérésből nem lehet következtetést levonni!) az Ön korának megfelelő átlaghoz fogja viszonyítani. Amennyiben ismételt méréseket követően eltérést találnak a vérnyomásértékeiben endokrinológia (ha testsúlyproblémái is vannak) illetve kardiológia szakrendelésre irányítja!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2010. szeptember 15., 16:11; Megválaszolva: 2010. szeptember 20., 23:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: