• Mit szabad, mit nem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Pénteken reggel (05.11-én) kihúzták a jobb hátsó bölcsességfogamat (48-as fogeltávolítás), amely később begyulladt és antibiotikumot (Aktil Duo 875mg/125mg, 14 darabos)írt ki Hétfőn (05.14-én) az Orvos, majd Kedden (05.15-én) már el is távolította a varratot de lenne pár kérdésem, amit a műtétet végző Doktornak nem volt ideje megválaszolni. A kérdéseim a következők (előre is elnézést a tételes felsorolásért): 1. Meddig fog tartani a duzzanat az arcomon és mikor múlik el a fájdalom körülbelül, lehet-e rajta javítani valamelyest Vasárnapig? 2. Mikortól fogyaszthatok tejet,tejterméket? 3. Mikortól fogyaszthatok erős, csípős ételeket, esetleg magvas, darabos ételeket? 4. Csütörtökön focimeccsem lenne, és kérdezném, hogy mennyire ajánlott/nem ajánlott játékosként részt vennem rajta, sportolni szabad-e? 5. Mivel nem dohányzom de van itthon egy vízipipám, azt mennyire használhatom, a füst vagy a dohány ártana-e? 6. Vasárnap este (a kúra végén) egy fontosabb születésnapra vagyok hivatalos, és szeretném megkérdezni, mennyi alkoholt fogyaszthatok körülbelül ami nem árt meg, esetleg kihagyhatom-e a legutolsó gyógyszer beszedését az este érdekében mert karrier előrelépési lehetőség függ a megjelenésen. (Lehet az alkoholt nem tudom kihagyni de az Ön válaszától függök főként.) Válaszát előre is nagyon köszönöm!!

        Dr. Volom András válasza a bölcsesség fog témában

        Kedves Látogatónk! a bölcsességfogak eltávolítása mindig hozhat meglepetéseket. A duzzanat általában egy hét alatt múlik, a fájdalom kb. 2 hétig maradhat. Tejet mi 2 hét után javaslunk Magvas ételek akkor jöhetnek, amikor teljesen begyógyult a seb. Darabos bármikor. Puha lepedékképző ételek kerülendők (pl. banán) Csípős 2 hét múlva. A focimeccs kicsit korai 2 hét után javasoljuk Vízipipáról semmit nem tudok mondani. Minden, amiben nikotin van rontja a mikrokeringést. az aktil duo mellett pl.: a vezetés sem javasolt. Elképzelhető, hogy alkohollal nem jön össze, bár kifejezett tiltás nincs a gyógyszer adatlapján. akkor igyon,, ha előtte 8 órával már nem szdte az antibiotikumot üdv: Volom András


        Kérdés: 2018. május 16., 10:24; Megválaszolva: 2018. május 16., 16:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: