• Mandulagyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/doktorúr! Szeretnék tanácsot kérni. kb.1,5 hónapja van folyamatos mandulagyulladásom. Először a torokváladék tenyésztés Haemophilus influenzae baktériumot (sok telep), a második tenyésztés 2 héttel később Strepptococcus c csoportot (sok telep) mutatott ki. Írtak fel rá1-1 hét eltéréssel: Tavanic 500-at,Augmentin duot,Zinnat 500-ast 2 dobozzal. Nincs semmi változás. Lázam nincs és fájdalom mentes, de a manduláim vérbővek,hegesek expressióra híg váladék ürül belőle.Mi a megoldása a baktérium elpusztításának? A segítséget előre is köszönöm!

        Dr. Rákóczi Éva válasza a Mandulagyulladás témában

        Tisztelt Hölgyem! A vegyes flórára utaló váladék tenyésztés jellegzetes klinikai tünetek nélkül nem feltétlenül szorul kezelésre. Sokkal inkább javasolt az immunrendszer vizsgálata. Ha azonban súlyos visszatérő klinikai tüneteket okozó mandulagyulladása van, a szövődmények kivédése érdekében tanácsos kikérni egy fül-orr-gégész véleményét az esetleges mandula eltávolitás szükségesséről.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2011. január 20., 20:18; Megválaszolva: 2011. január 22., 18:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: