• Nyelvgörcs,kezeim erőtlensége merevsége mitől van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!Úr nyelvgyöki görcs kínoz napok óta nyelési nehézségem nincs,torkom se fáj,maga a nyelvem se csak ott a felső garati részen görcsöl egyfolytában,pajzsmirigy alulműködésre 75 Eutiroxot szedek kegyetlenül fájnak az izületeim reggelente főleg és nem bírok hámozni,lapozni,nem fáj hanem olyan mint amikor elzsibbad kiáll az ember karjacsavarni sem bírok erősen a kisizületeim ujjaim fájnak,nem duzzadtak,mitől lehet mindez a TSH határon belül van,hová menjek mit nézessek meg a házi orvos azt mondja nem tudja mitől lehet pajzsmirigy ambluanciára dec 4 re van időpontom márciusban kaptam,aggódom mert a nyelv gyöki görcsös állapot nagyon kellemetlen nem bírok beszélni se sokat még intenzívebb és ez a furcsa erőtlenség a kézben és a lábaim elnehezülése gyalogláskor álláskor is aggaszt Kérem tisztelettel adjon tanácsot hová menjek,hogy mitől mire utalhat a problémám a sok tünet.köszönöm jó egészséget kívánva üdvözlettel Éva

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a rosszullét témában

        Kedves Kérdező! A panaszai valóban nagy valószínűséggel nem a pajzsmirigy megbetegedésétől vannak, azt gondolom, hogy leginkább reumatológushoz lenne jó elmennie, mert a panaszok lehetnek kisizületi gyulladás tünetei. Addig, amíg nem tudja megvizsgáltatni Magát, addig azt gondolom, hogy érdemes lenne MagneB6 vitamint szednie folyamatosan, az mindenképpen segít az izomgörcsök átmeneti csökentéséhez.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Felszeghy Enikő
        Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus, diabetológus
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. szeptember 23., 23:49; Megválaszolva: 2010. szeptember 24., 13:48

        Tudjon meg többet: rosszullét
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Műtét előtti vércsoport meghatározásnál kiderült, hogy bizonyos K- antigént találtak a véremben, és amíg nem találnak K antigénre negatív transzplant vért, addig sajnos nem műtenek! A műtét oka, cysta a bal petefészken és a bal...
        Kedves Doktor Úr/Nő! Olyan problémám lenne, hogy néha a torkomnál ahol van az a puha rész elkezd lüktetni, és nagyon rossz érzés kap el közben, de pár másodperc alatt elmúlik,előfordul hogy észre veszem hogy a szívem mintha eggyel többet...
        Udvozlom! Segitseget szeretnek kerni.Voltam vizsgalatokon amiknek az eredmenyet nem ertem es sajnos kulfoldon tartozkodom.Gluten vizsgalaton voltam illetve pajzsmirigy.Ezeket az ertekeket kaptam.Endomysium elleni at.(EMA), IIF negatív 1:10 F Deam.gliadin...
        Tisztelt Webbeteg! Hónapok óta igen kellemetlen alvási problémákkal küszködök. Az elalvással nincsen problémám, ugyanakkor körülbelül 1-2 órával az elalvás után rendszeresen felébredek, és ezután 10-15 percenként felébredek. Vannak...
        Tisztelt Doktornő/úr! Hasi görcsök miatt mentem ultrahangra, de nem találtak semmit. Az orvosom felírt egy Esomeprazol Actavis nevű gyógyszert a túlzott gyomorsavra. Időközben vérvételen is voltam, és minden értékem jó, kivéve az eo...
        Tisztelt Doktor ÚR/NŐ. Az alábbi problémával fordulok önhöz.3-4 hete az alhasi jobb oldali területen szúró,húzó,görcsös,néha a bal alhasba,néha derékba,gyakran a ágyék jobb oldalába kisugárzó fájdalmam van.Úgy veszem észre,hogy ez a...
        Tisztelt Szexuálpszichológus! Már több, mint egy éve élek együtt a párommal, aki egy hosszú házasságot tudhat a háta mögött, melyet a másik fél szakított meg 2 évvel ezelőtt. A mai napig is őrzi a szekrényében a volt férjével...
        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Abban szeretném segitségüket kérni, hogy mitől lehet az, hogy amikor pl. gugolok, vagy lehajolok, esetleg földön ülök,és felállok - ha hirtelen csinálom, ha nem - mindig elsötétül pár másodpercre minden....
        Tisztelt Doktor No/Ur. 2 nappal ezelott csinaltattam egy laboratoriumi verkepet ami tartalmazott hemoleukogrammat, vas szint, kalcium szint, magnezium szint,GOT,GPT vercukorszint es a versullyedest. A versullyedesem nagyon magas lett, de mas eredmeny...
        Tisztelt Orvos! Szeretném segítségét kérni az alábbiakban. Nagyjából 16 éves koromból emlékszem vissza az első zsibbadó, szúró, égető fájdalomra a lábamban (combomban). Ez a kellemetlen érzés azóta is előfordul, de csak deréktól...
        Tisztelt Szakorvos! Rendszeresen, szinte naponta görkorizok hosszú távokat, 30-40 km-t nagyon intenzív tempóban. Gyakorlatilag egy komoly kardio edzés ez nekem, végig olyan tempóban megyek, ahogy csak bírom. Az edzés végére enyhén szokott fájni...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Pénteken voltam vérvizsgálaton és az eredményem aggasztónak néz ki. Szívesen meghallgatnám a véleményét. 9 helyen volt eltérő az érték: creatinin 128 eGFR 55.87 GFR-EPI 62 Húgysav 103 GPT 40 Vörösvérsejt...
        Tisztelt Doktor úr/nő! 3 napja a bal lágyékomnál (nem teljesen a combhajlatban,talán kicsit közelebb a nemi szervhez) egy csomót vettem észre.Viszonylag nagy volt(érzésre 1,5-2 cm),reggel még nem volt ott.Edzés után vettem észre (40 perc...
        Reggel mikor fel ébredtem még nem nyitottam ki a szememet de éreztem már akkor hogy szédülök és mint hogyha forogna a szoba majd a szemem is ki nyitottam és tényleg forgott.Meg is ijedtem majd fel ültem és jobb lett valamivel nem éreztem a...
        Tisztelt Dr.Úr/Nő! Laborvizsgálaton voltam petefészek ciszta miatt. Csak egy pozitív lett a keton. Próbáltam olvasgatni róla a neten de inkább nem találgatok. Tehát nem baj ha ez a keton pozitív lett? Lehet esetleg, hogy azért mert éhgyomorra...
        Tisztelt Doktor Ur/No! Roviden a tortenetem: 2011-ben ismertem meg a paromat, aki mar akkor kulfoldom elt. Tobb honapnyi levelezes, telefonbeszelgetes utan vegre talalkoztunk, ami egyertelmuve tette szamunkra, hogy egyutt akarunk elni, igy 2012-ben hozza...
        Üdvözlöm! 2 héttel ezelőtt arra ébredtem,hogy nagyon fáj a fejem és szédülök,de ez a szédülés inkább annak az érzetét keltette,mintha nem aludtam volna csak néhány órát és érzem hogy fáradt vagyok,pedig 7-8 órát aludtam.Gyógyszert...
        Üdvözlöm.Pár napja vettem észre,hogy ha teljesen kifujom a levegőt,akkor egy pici szúrást érzek a szivemnél.Ugyan ez előfordul hirtelen mozgásoknál is.Körübelül 2 hete elkezdtem rendszeresen edzeni,konditerembe járok. Válaszát köszönöm !
        Kedves Doktor, Szerenek erdeklodni, hogy a vervizsgalat kovetkezo eredmenye mit jelent illetve mi a teendo: HBsAg negative Anti-HBs positive Kulfoldon vagyok jelenleg, Azsiaban es itt nem kaptam megfelelo magyarazatot. Valaszat elore is koszonom,
        Udv. 17 eves vagyok , rendszeresen edzek atletizalok sprinter vagyok, edzotarsam a baratnom szinten velem egy idos :) nagyon szeretjuk egymast, nagyon bizik bennem, en viszont nem tudok annyira megbizni bennem mint ő, ha en elmegyek bulizni ő nem aggodik ,...