• Nyelvgörcs,kezeim erőtlensége merevsége mitől van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!Úr nyelvgyöki görcs kínoz napok óta nyelési nehézségem nincs,torkom se fáj,maga a nyelvem se csak ott a felső garati részen görcsöl egyfolytában,pajzsmirigy alulműködésre 75 Eutiroxot szedek kegyetlenül fájnak az izületeim reggelente főleg és nem bírok hámozni,lapozni,nem fáj hanem olyan mint amikor elzsibbad kiáll az ember karjacsavarni sem bírok erősen a kisizületeim ujjaim fájnak,nem duzzadtak,mitől lehet mindez a TSH határon belül van,hová menjek mit nézessek meg a házi orvos azt mondja nem tudja mitől lehet pajzsmirigy ambluanciára dec 4 re van időpontom márciusban kaptam,aggódom mert a nyelv gyöki görcsös állapot nagyon kellemetlen nem bírok beszélni se sokat még intenzívebb és ez a furcsa erőtlenség a kézben és a lábaim elnehezülése gyalogláskor álláskor is aggaszt Kérem tisztelettel adjon tanácsot hová menjek,hogy mitől mire utalhat a problémám a sok tünet.köszönöm jó egészséget kívánva üdvözlettel Éva

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a rosszullét témában

        Kedves Kérdező! A panaszai valóban nagy valószínűséggel nem a pajzsmirigy megbetegedésétől vannak, azt gondolom, hogy leginkább reumatológushoz lenne jó elmennie, mert a panaszok lehetnek kisizületi gyulladás tünetei. Addig, amíg nem tudja megvizsgáltatni Magát, addig azt gondolom, hogy érdemes lenne MagneB6 vitamint szednie folyamatosan, az mindenképpen segít az izomgörcsök átmeneti csökentéséhez.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2010. szeptember 23., 23:49; Megválaszolva: 2010. szeptember 24., 13:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő/ Doktor Ùr! Vérvételen voltam és emailben kaptam meg az eredményt.Jövőhéten nem lesz időm lemenni a háziorvoshoz és a lelet értelmezésében szeretném kérni a segítségét. WBC-FVS SZÁM 11,0 G/L (4,00-10,00) PLT-THR SZÁM...
        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy szedek kb 1,5 éve fogamzásgátlót. ( Symicia). Eleinte rendszertelenül szedtem,volt hogy 6 szemet is kifelejtettem,de nem egymás után, mostanra jobban odafigyelek rá. 1-2 szemet szoktam...
        Tisztelt Doktor Úr! Kb. 4 éve van egy cisztám,minden panasz nélkül, folyamatos ellenőrzés mellett. 2016. augusztusában az én kérésemre ellenőríztettem vérből tumor markereket. Az akkori eredmények:CA125: 21, HE4: 41, Roma index 4,8 Béta...
        Tisztelt Címzettek! 3hete szültem császármetszéssel. 1hete egyre jobban fáj a bal vádlim, főleg éjszaka amikor fekvésből felkelek, járáskor vagy ha megfeszítem a lábfejem, de nap közben sem múlik. Nyomásra érzékeny, illetve úgy ülni sem...
        Tisztelt Doktor Úr! 15 hete (február 27.) volt egy alkalmi kapcsolatom, abban a ciklusban egy nappal később kezdtem el pótolni az első szem tablettát, de még 12 órán belül. És aznap a tabletta bevételét követően nem sokkal alkoholt is ittam....
        Tisztelt Doktornő/ Doktor Ùr! Vérvételen voltam és emailben kaptam meg az eredményt.Jövőhéten nem lesz időm lemenni a háziorvoshoz és a lelet értelmezésében szeretném kérni a segítségét. WBC-FVS SZÁM 11,0 G/L (4,00-10,00) PLT-THR SZÁM...
        Tisztelt Doktor Úr! Testtömegem 116kg, magasságom 193cm, nem túlsúlyos testalkat. Február óta (~4-5 hónapja) aktívan edzek edzőteremben, valamint diétázom is. A szénhidrátbevitelt amennyire lehet csökkentettem, a fehérje és rost bevitelt...
        Tisztelt Doktor úr! Rektovaginális sipoly gyanúja merült fel nálam (székletet találtam a hüvelyemben hasmenéskor). Az eddigi nőgyógyászati, sebészeti, mri vizsgálat mind negatív volt. További tüneteim: hirtelen megváltozott a székletem...
        Tisztelt Doktor úr! Egy évvel ezelőtt fordultam orvoshoz jobb bordaív alatti időszakos nyomás érzés, bizsergés érzés miatt, kifejezett fájdalmat nem érzek. UH egy éve: A cholecysta vaskosabb falú, falhoz tapadva echodenz kristályok, de...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy évvel ezelőtt kaptam kismedencei sugárkezelést. Két belső és 23 külső kezelés volt. Méhtest daganat miatt eltávolították a méhemet és a petefészkeket. A sugárkezelés vége felé volt hasmenésem, amit gyógyszerrel...