• Miért vagyok mindig fáradt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Dokornő! Lassan egy éve fent áll az a problémám, hogy minden nap minimum 12-15 órákat alszok egyhuzamban. Ennél kevesebb alvás után egyszerűen képtelen vagyok felkelni, annyira fáradtnak érzem magam. Először csináltak teljes vérkép- és vizeletvizsgálatot, minden értékem normális. Aztán hasi ultrahangot (mert emésztési gondjaim is vannak, hasmenés/székrekedés), de ott sincs eltérés, betudta a doktor annak, hogy 6 éve epekőműtétem volt. Végül endokrinológusnál voltam, aki elküldött pajzsmirigyhormon vizsgálatra, de azok az értékem is referenciatartományon belül vannak. Egyéb tünetem csak az erős fülcsengés, ami kb. egy időben lépett föl a sok alvással, de nem tudom hogy összefügghet-e ez a kettő. A fülcsengéssel hallásvizsgálatra küldtek, ahol minden rendben volt, majd Betarevint írtak fel, amit beszedtem, de nem javult tőle. Egyébként teljesen rendben van az életem, csak ez az alvásos dolog keseríti meg a mindennapjaimat, és nem szeretnék beletörődni abba, hogy ez életem végéig így marad. Továbbá attól is tartok, hogy valami komoly dolog lehet a háttérben, és akkor fognak rájönni, mikor már késő lesz. Kérem adjanak tanácsot mi lehet a gond, mit kéne csinálnom. Köszönettel: Adél

        Dr. Rákóczi Éva válasza a fáradtság témában

        Kedves Adél! A gyomor-bélrendszeri tünetek miatt érdemes lenne megnézetni a szérum vasparamétereket, mert látványos vérszegénység nélkül a hasmenés és vashiány okozhat ilyen tüneteket. Javaslom továbbá, hogy egy ideggyógyászt keressen fel!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. június 29., 15:26; Megválaszolva: 2010. július 07., 16:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...