• Zolsana és Rexetin?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! nagyon nehéz időszakot élek, sok problémám összejött, hetek óta három órákat alszom, alig eszem, és semmilyen gyógyszerre nem reagáló fejtetői fejfájás gyötör, nyugtalan vagyok, feszült, stb. Elmentem a háziorvoshoz, hogy legalább valamit az alvás elősegítésére írjon fel, hogy ki tudjam magam pihenni. Zolsana-t kaptam, továbbá javasolta, hogy télen térjek vissza a Rexetinre, amit már kétszer fél évig szedtem 2010-ben és 2003-ben egy-egy nehezebb időszakban eredményesen. Hétfőn este bevettem az altatót, gond nélkül elaludtam, kipihentem ébredtem. Tegnap reggel bevettem az előírás szerint a fél szem rexetint. Úgy kb. délután 5-6 óra körül kezdtem élénkebb lenni, elég erős szívdobogás kapott el, és bár éjjelre ismételten bevettem a fél szem altatót, amitől el is aludtam elég gyorsan, hajnali fél háromkor kipattantak a szemeim, és onnantól óránként néztem az órát... Mi lehet a gond? A Rexetin és a Zolsana nem fér össze? időpontban vegyem be a Rexetint esetleg? Várom mielőbbi válaszukat köszönettel.

        Dr. Veress Dóra válasza a depresszió, alvászavar témában

        Kedves Kérdező! Az Ön által leírt tünetek nemcsak a depresszió, de a mánia tünetei is lehetnek, így mindenféleképpen érdemes lenne elmennie a pszichiátriára, hogy alaposabban meg tudják vizsgálni. Ha mániás, akkor a hangulatjavító szedése nem javasolt, ha depressziós, akkor igen. Ez utóbbi esetben a Rexetint lehet szedni, de tudnia kell, hogy a valódi hatása csak hetek múlva jelentkezik, tehát amit egy napnyi használat után érzett az valószínűleg nem a gyóygszernek tudható be. A Zolsanat lehet szedni, de csak néhány hétig. Éppen ezért érdemes lenne addig tisztázni, hogy mi is a baja és milyen más megoldás van a problémáira. Az éjszakai alvása javítása érdekében tanuljon meg relaxálni, jógázni, vagy meditálni, mindegyik módszer nagyszerű stresszoldó hatással bír.


        Kérdés: 2011. november 30., 06:53; Megválaszolva: 2011. december 01., 13:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: