• Epeműtét Medrol szedése mellett

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/ Doktor Úr! Május végére laparoszkópos epeműtétre vagyok előjegyezve, epekövesség miatt. 8 éve Medrolt szedek, az utóbbi években napi 4 mg-ot. Orvosom tanácsára a műtét miatt próbáltam felére csökkenteni az adagot, de a CRP eredményem egy hónap alatt 5-ről 19-re emelkedett és a fájdalmaim is visszatértek. Nemrég volt fogműtétem és akkor a Medrol szedése nem okozott sebgyógyulási problémát. Kérdésem, hogyha maradnék mégis a 4 mg napi adag mellett, akkor milyen kockázatai vannak a műtétnek? Mit jelent az elhúzódó sebgyógyulás, melyet a gyógyszertájékoztató ír? Medrol mellett napi 25 mg Imurant és 3 g Salofalkot szedek Crohn betegség miatt. Köszönettel:

        Dr. Szántó Antónia válasza a szteroid témában

        Kedves Hölgyem! Nem csökkenteni, hanem emelni kell a Medrolt. A műtétig szedjen 4 mg-ot, de a műtét előtti nap, a műtét napján és másnap LEGALÁBB 8 mg-ot vegyen be, vagy ha nem vehet be szájon át gyógyszert, akkor 20 mg Solu-Medrolt kapjon vénásan. Az Imurant is érdemes erre a 3 napra kihagyni. A Salofalk maradhat.


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia

        Kérdés: 2011. április 28., 11:56; Megválaszolva: 2011. május 02., 09:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó