• Autoimmun betegség-terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő Érdeklődnék, hogy sjögren syndorma esetén lehet-e gyermeket vállalni, illetve van-e káros hatása a betegségnek a magzatra? Eddig nem kellett szednem a betegségre gyógyszert, de ha esetleg kell, befolyásolja-e ez a terhességet? Előre is köszönöm válaszát, tisztelettel: K

        Dr. Szántó Antónia válasza a sjögren témában

        Tisztelt érdező, önmagában a Sjögren-szindróma miatt nem tilos a gyermekvállalás, külön jó, hogy nem kell gyógyszert szednie. De ha magas az anti-SS-A/Ro és/vagy az anti-SS-B/La antitestszintje, akkor különböző "óvintézkedésekre" van szükség a terhesség során (magzati szívhangvizsgálat, gyakoribb vérvételek, stb.). Ezt gondozó orvosa majd részletesen elmondja Önnek. Üdvözlettel,


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia

        Kérdés: 2011. március 03., 20:46; Megválaszolva: 2011. március 07., 15:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: