Tilos az intim testrészek piercingelése

Független Hírügynökség
megjelent:

Kiskorúak nem tetethetnének piercinget az intim testrészeikre a legnagyobb ausztrál szövetségi állam kormányzatának tervei szerint. Új-Dél-Walesben a készülő rendelet értelmében 16 éven aluliak számára tilos lenne a mellbimbók és a nemi szervek felékszerezése.

A fülbe, orrba, köldökbe szerelt piercinghez a készülő rendelet szerint már szülői engedélyt kell majd bemutatni. A hatóság arra hivatkozik, hogy a testékszerek okozhatnak B és C típusú hepatitiszt, vérmérgezést és bakteriális fertőzés kiváltotta toxikus sokkot is.

Ezen kívül - mint az szövetségi állami ifjúságvédelemmel is foglalkozó minisztere indokolta - meg akarják kímélni a 16 éven aluliakat attól, hogy pusztán a trendiség kedvéért idegennek legyenek kénytelenek megmutatni a nemi szervüket.

Azokat, akik 16 éven alulinak intim helyre tesznek fel piercinget, 22 ezer ausztrál dollárra (3,4 millió forintra) büntetnék. Aki pedig kiskorúnak szülői engedély nélkül szereli fel a testékszert 3 ezer dolláros (462 ezer forintos) pénzbírságra számíthat. A tilalmat néhány hét múlva vezetik be.

Cikkajánló

Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Plósz János, gasztroenterológus
WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Gócs Viktor, infektológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.