• Dr. Bodnár Edina

        bőrgyógyász szakorvos Szeretnék kérdezni tőle

        4003

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        bőrgyógyász

        Bemutatkozás:


        Születési hely, idő: Debrecen, 1978.12.18.



        Tanulmányok:




        • 1985 - 1993 Margit téri Általános Iskola, Debrecen


        • 1993 - 1997 Tóth Árpád Gimnázium biológia-kémia tagozat, Debrecen


        • 1997 - 2003 DOTE Általános Orvosi Kar, Debrecen (summa cum laude minősítés)


        • 2003 - 2008 DE OEC Bőrgyógyászati Klinika


        • 2008 - Bőrgyógyászat szakvizsga


        • 2014 - Klinikai onkológia szakvizsga

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Hirdetések
      • Dr. Bodnár Edina legutóbbi válaszai
        Tàgult apró mirigyek okozzák a tünetet. Nem fertőző, kezelést nem igényel.
        Bőrszárazság, gombás fertőzés és ún. granuloma annulare is okozhat ilyen tünetet. Mutassa meg személyesen bőrgyógyásznak a pontosabb diagnózis érdekében. Addigis megpróbálhatja Travocort krémmel kezelni.
        Legtöbbször emésztési vagy hormonális probléma okozza a panaszt. Kerülje a zsíros, olajos, fűszeres, csípős ételeket és a tejtermékeket. Helyileg Rozex gélt javaslok.
        Valószínű, hogy valami megcsípte az anyajegy környékén. De az a legbiztosabb, ha személyesen megmutatja bőrgyógyásznak.
        Néhány nap alatt kiürül a széklettel a vegyszer, véleményem szerint ilyen kis mennyiség nem okoz további problémát.
        Csókkal el lehet kapni a HIV vîrust, ami az AIDS nevű betegséget okozza. Viszont izzadsággal nem terjed a vírus.
        A gyógyszer szedése fokozza a vérzést, ez okozhat problémát tetoválás során.
        Nem tudom, hogy a pattanásra kent-e valamit, mert az is megirritálhatta, kiszáríthatta a bőrét. Fucicort krémet megpróbálhat rá tenni, attól biztos el fog múlni a panasz.
        Sajnos pontos diagnózist nem tudok a kép alapján mondani. A legvalószínűbb hogy herpesz okozza a holyagokat, de az olaj is okozhat allergiás hólyagos bőrtüneteket. Ecsetelje Betadine oldattal.
        Sajnos képet nem kaptam a kérdéshez. De a 7-8 cm nagyságú anyajegyeket rendszeresen, legalább fél- 1 évente ellenőríztetni kell személyesen bőrgyógyásszal, mert a 2cm feletti anyajegyek esetén gyakoribb a malignus átalakulás. Mindenképpen kerülje az anyajegy mechanikai sérülését és a napégést azon a területen.
        A bőr zsírosodásának hormonális okai vannak, ami ún. antiandrogén típusú fogamzásgátlókkal csökkenthető. A fokozott faggyútermelés is hozzájárul a pattanások kialakulásához, de valószínű hogy gócfertőzés is áll a háttérben. Azt javaslom, hogy keressen fel személyesen bőrgyógyàszt, aki ki tudja vizsgáltatni. Étkezésben annyit tud változtatni, hogy nem iszik tejet, nem eszik tejterméket, olajos magvakat, chipseket, sült és rántott ételeket.
        Legvalószínűbb oka a panaszainak a kiszáradás, irritáció vagy az allergia. Azt javaslom, hogy vegyen a gyógyszertárban Ung. hydrophil.nonion. mosakodókenőcsöt, és azzal mossa az érintett területet. Ha nem javulna, akkor Locoid krémet lehetne megpróbálni.
        A HPV évekig, sokszor 8-10 évig is lappang, ezért valószínű hogy korábban szerezték be mindketten ezeket a HPV típusokat. Óvszer használatával megelőzheti a fertőzés átadását.
        A Bleomycin egy daganatellenes szer, sajnos biztos hogy nem elérhető szemölcs indikációban. A sebészi vagy lézeres eltávolítás lehet megoldás, sajnos ezek elég fájdalmas beavatkozások. Esetleg szedhet Isoprinosine tablettát, ami segíti az immunrendszert a szemölcs leküzdésében.
        Gócfertőzés és hormonális hatások szoktak legtöbbször a háttérben lenni. Forduljon személyesen bőrgyógyászhoz, aki el fogja küldeni a szükséges vizsgálatokra. Addigis szedhet Forcapil kapszulát, ami segíthet a probléma megoldásában.