• Dr. Bodnár Edina

        bőrgyógyász szakorvos Szeretnék kérdezni tőle

        3905

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        bőrgyógyász

        Bemutatkozás:


        Születési hely, idő: Debrecen, 1978.12.18.



        Tanulmányok:




        • 1985 - 1993 Margit téri Általános Iskola, Debrecen


        • 1993 - 1997 Tóth Árpád Gimnázium biológia-kémia tagozat, Debrecen


        • 1997 - 2003 DOTE Általános Orvosi Kar, Debrecen (summa cum laude minősítés)


        • 2003 - 2008 DE OEC Bőrgyógyászati Klinika


        • 2008 - Bőrgyógyászat szakvizsga


        • 2014 - Klinikai onkológia szakvizsga

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Hirdetések
      • Dr. Bodnár Edina legutóbbi válaszai
        Legtöbbször gombás fertőzés okozza a fent leírt tüneteket. Kezelje Canesten krémmel, amit vény nélkül meg tud venni.
        Candida vagy bélparaziták, férgek szoktak okozni legtöbbször ilyen jellegű problémát. Illetve aranyeresség esetén is sokszor kialakul. Széklet és proctológiai vizsgálat javasolt. Addig kezelje Doloproct krémmel.
        A viszketés allergiás reakciót szokott jelezni. Lehet, hogy nem bírja a bőre a bevitt pigmentet. De az is lehet, hogy az apró sérülések helyén befertőződött a bőre. Mutassa meg személyesen bőrgyógyásznak.
        Próbálja meg Dalacin oldattal ecsetelni. Ha nem múlik el, forduljon személyesen bőrgyógyászhoz.
        Valószínű, hogy mindazon okok összessége okozza a problémát, amit felsorolt. A szűkebb fityma miatt kialakulhat leginkább gombás fertőzés a makkon, ami ilyen panaszokat okoz. Próbálja Canesten krémmel kezelni.
        A papilloma jóindulatú bőrkinövést jelent. Sokszor vírusok okozzák.
        Sajnos anális szexel is ugyanolyan esély van a fertőzés átadására, gondoljon csak a meleg férfiak HIV fertőzésére.
        Valószínű, hogy a nemi szerven lévő tünetek csak mirigytágulatok, esetleg egy kis gombás fertőzés színezheti a képet. Próbálja meg Canesten krémmel kezelni. A körömtünetek a mechanikai traumáktól alakultak ki. Sajnos mechanikai hatásra a köröm megvastagszik és sárgásan elszíneződik. Esetleg érdemes lenne egy gombavizsgálatot végezni, mert a sérült körömöt a gombák is könnyebben megfertőzik.
        Talpon lévő bőrmegvastagodást számos ok kiválthatja. Gombás fertőzés, pikkelysömör, de genetikai tényezők, egyes daganatok, mechanikai hatások is. 30%-os szaliciles kenőccsel kellene kezelni, és nem szabad dörzsölni, reszelgetni, mert az tovább súlyosbítja a problémát. A szaliciles krémmmel be kell kenni a talpát, és éjszakára folpackkal betekerni. Időnként meg kell áztatni, és a leváló réteget óvatosan letörölni. Ha így sem javulna, akkor a Neotigason gyógyszer segíthet a problémán. Esetleg keressen fel egy belgyógyászt is.
        A tenyér és talp viszketés biztos hogy allergiás eredetű, de ha a Clexane szúrások helyén nem alakultak ki kiütések, nem valószínű, hogy az okozza. Nem iszik valami gyógyteát, tejtermelődést serkentő terméket nem fogyaszt? Allergiás mediátor anyagok, mint pl. a hisztamin átjuthatnak a babába, és kiválthatnak benne viszketést, amit nyugtalanságnak él meg a pici. Sajnos szoptatás alatt nem szedhető semmilyen antihisztamin (viszketéstcsillapító gyógyszer). Megpróbálhatja kívülről kezelni a tüneteket Aloe firsttel vagy esetleg lokális enyhe steroiddal (pl. Locoid), így nem kellene abbahagyni a szoptatást.
        Gombás fertőzés okoz ilyen éles szélű, széleken hámló bőrtünetet okozni. Próbálja Travocort krémmel kezelni. Amennyiben nem javul a Travocort mellett, forduljon személyesen bőrgyógyászhoz!
        Gombás fertőzés okoz ilyen jellegű tünetet a talpon. Canesten krémmel vagy bórax glicerinnel kezelheti szoptatás mellett is.
        Sajnos erre nem tudok választ adni Önnek! Esetleg próbálja meg, hogy Ung.hydrophil. nonion. mosakodókenőccsel fürdik, és nem használ kozmetikumokat.
        Sajnos a pontos okát nem tudom megmondani, hogy miért a háton és miért csak 1-1 faggyúmirigy gyullad be. Ha begyullad, akkor antibiotikumot tartalmazó kenőcsöt kell tenni rá párakötésben, ami segíti, hogy hamarabb kiürüljön. Megelőzésképpen kerülje az olajos, zsíros ételek, illetve a tejtermékek fogyasztását.
        Sajnos okozhatja a tüneteket (condylomákat) a 2 évvel ezelőtti szexuális kapcsolat, mert a HPV évekig lappang a bőrben úgy, hogy nem okoz még tünetet. Condyline ecsetelőt javaslok a kezelésre.