• Dr. Bodnár Edina

        bőrgyógyász szakorvos Szeretnék kérdezni tőle

        4041

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        bőrgyógyász

        Bemutatkozás:


        Születési hely, idő: Debrecen, 1978.12.18.



        Tanulmányok:




        • 1985 - 1993 Margit téri Általános Iskola, Debrecen


        • 1993 - 1997 Tóth Árpád Gimnázium biológia-kémia tagozat, Debrecen


        • 1997 - 2003 DOTE Általános Orvosi Kar, Debrecen (summa cum laude minősítés)


        • 2003 - 2008 DE OEC Bőrgyógyászati Klinika


        • 2008 - Bőrgyógyászat szakvizsga


        • 2014 - Klinikai onkológia szakvizsga

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Hirdetések
      • Dr. Bodnár Edina legutóbbi válaszai
        Nem lehet azon a területen egy nagyobb faggyúmirigy, egy faggyúciszta, mert az okozhat kellemetlen szagot. Forduljon személyesen bőrgyógyászhoz.
        Valószínű, hogy maga a vakarás okozza a sebeket, amik a fejbőrön lévő baktériumoktól és gombàktól elfertőződhetnek. Próbáljon meg Detergens sulfuratummal hajat mosni.
        Kedves Niki! Sajnos nem kaptam képet a kérdéshez. Kezelés nélkül forduljon bőrgyógyászhoz, ahol a legjobb ha a körömből gombavizsgálatot is végeznek. A cipők fertőtlenítéséről (formalin) se feledkezzem meg.
        Ha tud, kérem csatoljon fotót a kérdéshez, mert így nem tudok diagnózist és kezelést sem javasolni.
        Nem a kezelés, hanem a gomba okozta bőrgyulladás hagyott nyomot a bőrén. Idővel magától halványulni fog.
        Valószínű, hogy a smink okozta a bőrgyulladást. Advantan krémmel kenje naponta 1x és folytassa a Lendin szedését. Addig ne sminkeljen, amíg a tünetek el nem múlnak.
        Elsősorban hormonális oka lehet a problémának. Forduljon nőgyógyászhoz, illetve endokrinológushoz.
        Sajnos az IPL is okozhat égést a bőrön, ami károsíthatja az anyajegyeket, esetleg bőrrákot is okozhat. Próbálja meg leragasztani vagy fehér rázóval bekenni az anyajegyeket a kezelés előtt.
        Ezek a keloidok legtöbbször a mellkas, hát és a karok felső részén alakulnak ki, szerencsére az arcot nem szokták érinteni. Sajnos nyom nélkül nem lehet eltűntetni, a steroid injekció is csak lapítja a hegeket. Elegendő vagy a szilikon gél vagy tapasz hasznàlata, a kettőt nem kell kombinálni, mert ugyanaz a hatóanyaga. A sebészi kimetszést követő sugárkezeléssel érhető el eredmény, csak kevés helyen végzik az országban.
        A kép alapján leginkább szemölcsnek látom. Azt javaslom, hogy kezelés miatt mutassa meg személyesen is bőrgyógyásznak.
        Az irritáció, dörzsölés miatt begyulladhatnak a bőrkinövèsek fertőzés nélkül is. Ha nincs jódérzékenysége, akkor kenjék be Betadine kenőccsel és ragasszàk le, hogy elkerüljèk a további irritációt.
        A peniszen lévő elváltozás biztos hogy nem függ össze a seborrhoeával. A hajtetoválást nyugodtan elvégeztetheti, nem fog elrákosodni.
        Valószínű hogy gombás fertőzés tart fent egy krónikus bőrgyulladást. De immunmediált genetikai betegsége is lehet. Én mindenképp szövettani vizsgálatot javasolnék. Addigis kezelje Travocort krémmel.
        Valószínű, hogy csak a bőrszárazság miatt viszket és hámlik az anyajegye is. Azért a hónalj területén irritációnak van kitéve az anyajegy, ezért majd mutassa meg személyesen bőrgyógyásznak.
        A legvalószínűbb hogy seborrhoea és gombás fertőzés okozza a panaszt. De pikkelysömör is állhat a háttérben. Először próbáljon meg kénes sampont (Detergens sulfuratum) használni. Amennyiben nem javul, forduljon személyesen bőrgyógyászhoz.