A stressz hatása a szexuális életre

Medipress
megjelent:

Az ausztrál Macquarie Egyetem kutatói remélik, hogy legújabb felméréseikkel hamarosan választ kaphatnak a sokakat foglalkoztató szexuális élettel kapcsolatos kérdésekre. A kutatás vezetője Miriam Forbes PhD hallgató bízik abban, hogy fel tudják tárni, milyen kapcsolat van a szexuális problémák, a stressz és az általános rosszkedv között.

A legújabb adatok szerint a népesség közel felének vannak szexuális zavarai, és bár régóta tudjuk, hogy összefüggés van a szex, az általános kedélyállapot és a stressz-szint között, egyelőre nem tisztázott a kapcsolat jellege.

"A szexuális diszfunkció egy rendkívül kevéssé ismert terület, különösen a depresszióhoz és szorongáshoz hasonló mentális betegségek tekintetében. Reméljük, hogy a mostani adatok hozzásegíthetnek majd új terápiás programok kifejlesztéséhez" - nyilatkozta Miriam Forbes.

Az online-felmérés sikere az önkénteseken múlik

Az online felmérésben résztvevőknek néhány kérdésre kell válaszolniuk hat előre meghatározott időpontban, vagy egyszer egy héten, hat héten keresztül, vagy egyszer egy hónapban, hat hónapon keresztül. A kvíz mintegy 10-20 percet vesz igénybe és a résztvevők között a kísérlet végén nyereményeket sorsolnak ki.

"Ha valóban sikerül feltárnunk az összefüggéseket, az azt jelenti, hogy a pszichológusok és a háziorvosok képesek lesznek a szexuális eredetű problémák előrejelzésére és korai felismerésére, ezzel pedig minimálisra csökkenthetjük a betegek életminőségének romlását."

A kutatók jelenleg is önkénteseket keresnek a felméréshez, amire online lehet jelentkezni. "Az egészséges szexuális élet minden felnőtt életében fontos szerepet játszik, ezért arra buzdítanék mindenkit, hogy vegyen részt a kutatásban" - nyilatkozta Ms. Forbes.

Szex és egészség

Az egészségi állapot és a kiegyensúlyozott szexuális élet kapcsolata kétirányú, és mindkét iránynak van fizikális és pszichés összetevője is. A megállapítás örök érvényű, jelentése egyszerűen megfejthető: a jó testi és lelki egészség a kiegyensúlyozott szexuális élet alapja. Szex és egészség

(Medipress)

Cikkajánló

Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Németh Ágnes
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg összeállítás - Dr. Szabó Zsuzsanna és Dr. Zsuga Judit
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.