• A táplálkozástól is függ a nemi érés?

    Szerző:
    WEBBeteg

    Korábbi a nemi érés azoknál a lányoknál, akik gyerekkorukban sok húst esznek - állapították meg tanulmányukban brit kutatók.

    A Public Health Nutrition című szakfolyóiratban közzétett eredmények szerint a hároméves és hétéves korukban sok húst fogyasztó lányok havi vérzése korábban kezdődött, mint azoké, akik a heti 8, illetve 12 adagnál kevesebb húst ettek ebben a korban.

    Hirdetések

    A premenstruációs szindróma


    Szinte minden nő tapasztalta már, hogy a menstruációt megelőző 5-10 napban az átlagosnál feszültebb, türelmetlenebb, ingerlékenyebb, érzékenyebb, kevésbé tud koncentrálni.
    Részletesen a premenstruációs szindrómáról >>

    Imogen Rogers vezetésével 3 ezer 12 éves lány bevonásával készült a tanulmány, amelynek eredménye a kutatók szerint arra utal, hogy a húsban gazdag étrend előkészíti a testet a későbbi terhességre, emiatt korábbi pubertást vált ki.

    A vizsgálatban részt vevő lányokat két csoportra osztották a kutatók aszerint, hogy havi vérzésük elkezdődött-e már vagy sem, majd összevetették, hogy miként étkeztek 3, 7 és 10 éves korukban.

    A pubertás korábbi időpontja azzal mutatott erőteljes összefüggést, hogy kisgyerekként sok húst ettek-e.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A hétévesen legtöbb húst evő lányoknak 75 százalékkal volt nagyobb esélye arra, hogy 12 éves korukra már menstruálnak, mint a legkevesebb húst fogyasztó lányok csoportjának.

    Mint a kutatók hangsúlyozták, nincs szükség a húsfogyasztás elhagyására a fiatal lányoknál, ám érdemes megfelelő, kiegyensúlyozott étrendet tartani.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Menopauza kvíz

    A menopauza természetes biológiai állapot, amely a termékenység korának végét jelenti. Ettől függetlenül a menopauza kellemetlen testi tüneteket és érzelmi labilitást, veszteségérzést okozhat. Mikor alakul ki? Milyen tünetek kísérik? Tesztelje tudását!

    Sokan összekeverik az ételallergiát az ételintoleranciával

    Alapvető különbség a két betegség között, hogy az ételallergia kialakulásában minden esetben az immunrendszernek van szerepe. Az ételintolerancia viszont az emésztőrendszer betegsége. Itt általában enzimhiány van a háttérben. A tüneteket az emésztőrendszer váltja ki, immunológiai eltérés nélkül.

    Táplálkozási trendek: holnap és ma

    A táplálkozás életünk egyik dinamikusan változó területe. Szinte naponta jelenik meg egy-egy új étrendi irányzat vagy új élelmiszer az üzletek polcain.

    A szelénhiány négy tünete

    Tudjuk, hogy a világon több terület is szelénhiányos. Tudjuk, hogy Magyarország nagy része is ebbe a kategóriába tartozik. Azonban honnan tudhatjuk azt, hogy nekünk szelénhiányunk van és szelénpótlásra lenne szükségünk?

    Néhány gondolat a fűszerekről

    A fűszerek amellett, hogy ételízesítésre szolgálnak, a megfelelő emésztéshez is hozzájárulnak. Meghozzák az étvágyat, serkentik a nyál és a bélnedvek termelődését, ezzel elősegítve a tökéletesebb emésztést és felszívódást.

    A kövér gyerekek nagy százaléka felnőttkorban betegebb lesz

    Egy rosszul táplált, elhízott gyerek felnőttkorára sok esetben cukorbeteg vagy szív- és érrendszeri beteg lesz. Nagyon fontos, hogy már a gyerekeknél csökkenteni kell a telítettzsírsav-fogyasztást és az állati eredetű fehérjének és a szénhidrátnak a bevitelét.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA