A golfkönyök tünetei - Az orvos válaszol

WEBBeteg
megjelent:

Éjszakánként és reggel arra ébredek, hogy a könyököm belső ízületébe behajlításnál belenyilall és nagy fájdalmaim vannak. Nem erőltettem meg őket. - A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Tisztelt Kérdező!

Vizsgálat és röntgen nélkül nehéz pontos választ adni. Elmondása alapján valóban a golfkönyök néven ismert betegség lenne a legvalószinűbb, de az, hogy nem végzett megerőltető munkát, nem volt sérülés, ez ellen szól.

Azt javaslom, keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, addig meg valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentővel kenje minden nap!

(WEBBeteg - Dr. Bogdán Aurél, ortopédia-traumatológia szakorvos)

Milyen tünetek utalhatnak golfkönyökre?

A bursitis (nyáktömlő-gyulladás) és tünetei

A bursák (nyáktömlők) a csontos kiemelkedéseket fedik, azok kipárnázására szolgának. Testünkben körülbelül hetven különböző helyen találhatóak meg, az izmok és inak csontok fölötti elmozdulását segítik elő. A bursitis (nyáktömlő-gyulladás) és tünetei>>

Ha a csukló befelé hajlításában szerepet játszó izmok vannak túlerőltetve, golfkönyökről beszélünk, hiszen leggyakrabban e sportág művelői között fordul elő a kórkép, bár az érintettek mintegy fele nem golfozik, és mást sem sportol.

Golfkönyök fennállása esetén, a könyök belső felszíne nyomásérzékeny, a kézfej behajlítása nagyfokú fájdalommal jár, és súlyos esetben a fájdalom nyugalomban sem szűnik. A beteg nem tudja megfogni a tárgyakat, minden kiesik a kezéből.

Hogyan kezelendő a golfkönyök? - Olvasson róla bővebben a WEBBetegen>>

(WEBBeteg)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.