• Mozgásszervi megbetegedések

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szimuly Sándor
    2017-06-07 09:41
    Ízületi gyulladás
    Ízületi gyulladásnak nevezzük bármely ízületünk gyulladással járó megbetegedését, mely jelentkezhet heveny vagy krónikus formában, érinthet egy vagy több ízületet, kialakulhat többféle úton, azonban a végeredmény az érintett ízület(ek) duzzanatával, vörösségével, melegségével, fájdalmával és funkciójának csökkenésével járó állapot.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-08-17 05:21
    A derékfájás nagyon sok embernek okoz problémát, a magyar lakosság több mint fele legalább évente egy alkalommal megtapasztalja a kellemetlen érzést.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda
    2017-08-16 11:25
    Magyarország geológiai és hidrogeológiai adottságainak köszönhetően termálvíz-nagyhatalom. Vizeinek gyógyító hatásait nemcsak hazánkban ismerik el, hanem szerte Európában is, és egyre több helyen csalogatják balneoterápiás szolgáltatásokkal a gyógyulni vágyókat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Juhász Csaba, ortopédus-traumatológus
    2017-08-16 07:38
    A Scheuermann-kór az úgynevezett strukturális háti gerinc görbületének növekedéséhez tartozó kórkép, ezen belül is az a csoport, ahol a háti gerinc egészére terjed ki a görbület fokozódásának mértéke, ennek kompenzálása céljából nő a gerincoszlop nyaki és ágyéktáji részének mell irányába görbülésének, domborodásának mértéke is.
    Élet betegséggel
    Fájdalomközpont - Dr. Arnold Dénes Arnold, fájdalomspecialista
    2017-08-12 05:21
    Felnőttkorban sokan vagyunk kénytelenek szembenézni a csípőízületi porckopással, amely gyakran a gyermekkorban kialakuló gerincferdülésre vezethető vissza. Dr. Arnold Dénes Arnold, fájdalomspecialista arról beszél, hogy mit tehetünk akkor, ha már kialakult ez a probléma, hogyan lehetséges a kezelése és a kínzó fájdalom megszüntetése?
    Élet betegséggel
    Semmelweis Egyetem
    2017-08-11 13:01
    A 250 legfontosabb betegség közti kapcsolatokat mutatja meg a Semmelweis Egyetem kutatói részvételével készült új térkép.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Magyar Sporttudományi Társaság
    2017-08-09 19:51
    Az úszás a legmegfelelőbb sportok egyike azok számára, akik hátfájástól szenvednek. Egyrészt erősíti a törzsizmokat, másrészt nem terheli meg nagyon a gerincoszlopot, így a hátfájás problémájától érintett páciensek fájdalom nélkül edzhetnek, azonban nem minden úszásnem megfelelő a számukra!
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Farkas Lehel, gyógymasszőr
    2017-08-09 18:09
    Hazánkban rengeteg ember szenved valamilyen kórós eredetű gerincbántalomtól, fájdalomtól. Minden második ember érintett, most már nemcsak az idősebbeket, hanem a fiatalabb korosztályt is érinti a probléma. Az érintettek 95 százaléka tehetetlen helyzetét illetően.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    2017-08-09 15:08
    Az agyi eredetű bénulások különféle kórokok következtében alakulnak ki, jellemzően az alsó, a felső, esetleg az összes végtag működéskiesésével járnak. Hátterükben leggyakrabban agyvérzés, agyi keringészavar, idegrendszeri gyulladások, az agy vírusfertőzései, rosszindulatú folyamatok vagy az agyat ért különféle traumák állnak.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2017-08-09 02:51
    Az os lunatum - holdcsont - a kéztőcsontok közé tartozik. A Kienböck-féle betegség, másik nevén az os lunatum malatia, ennek a holdcsontnak az elhalását jelenti. Viszonylag gyakori betegség, mely elsősorban fiatal férfiakat érint.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter főorvos
    2017-08-08 13:10
    Testi és lelki egészségre törekedve kikerülhetetlen kérdés a mozgás és az aktív életmód szerepe. Helyes vagy sem, de a világ halad, és az internet egyre nagyobb szerepet kap életünkben, ahonnan záporoznak ránk a testképre vonatkozó elvárások és trendek. Egyre fontosabb ezért mindannyiunknak tudatosan figyelni arra, hogy életünkben megfelelő helye maradjon a testmozgásnak és sportnak.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!