• Mozgásszervi megbetegedések

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos
    2016-11-22 21:59
    Ízület
    A mozgásszervi panaszokkal orvoshoz fordulók esetében nem kizárólag az ízület megbetegedéséről lehet szó. Más helyről is kiindulhat a fájdalom, ezért egyéb okokat is mindig szem előtt kell tartani.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Németh Ágnes
    2017-01-16 21:41
    Az emberek nagy többsége szívesebben jár fizioterápiás kezelésekre, mint gyógytornára. Pedig hosszú távon a gyógytorna a leghatékonyabb kezelési mód a derékfájás, gerincbántalmak, hátfájás, lúdtalp, nyaki fájdalom, csontritkulás és egyéb mozgásszervi panaszok esetében.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Farkas Lehel, gyógymasszőr
    2017-01-16 11:25
    A mozgásszervi megbetegedések sokrétű elterjedése társadalmunkban gyökeresen tükrözi a rohanó, stresszes és figyelmetlen hozzáállásunkat önmagunk és embertársaink irányába. Napjainkban minden második ember szenved valamilyen eredetű fizikális fájdalomtól.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
    2017-01-13 05:21
    Napjainkban a népesség elöregedésével és a csontritkulás népbetegséggé válásával a csípőtáji (combnyak)törések száma rendkívül gyorsan nő. A kórkép főleg időskorban gyakori, hátterében legtöbbször egyszerű elesés szerepel. A csípőtáji törést szenvedő betegek 95 százaléka műtéten is átesik.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, általános orvos, klinikai farmakológus
    2017-01-10 16:04
    A köszvény az ízületi gyulladás rohamokban jelentkező formája. Ha arra ébred, hogy nagylábujja, bokája, térde vagy más ízülete forró, duzzadt és érzékeny, ezek nagy valószínűséggel köszvény tünetei.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
    2017-01-06 05:21
    A krónikus izomgyulladással járó betegségeket idegen szóval myositisnek nevezzük. A betegségek mindegyikére jellemző a tartósan fennálló izomgyulladás, ami izomgyengeséggel, izomfájdalommal, esetleg lázzal jár.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Farkas Lehel, gyógymasszőr
    2017-01-02 13:11
    A scoliosis napjainkban még mindig elterjedt mozgásszervi rendellenesség, a genetikai okok mellett kialakulhat helytelen életviteli szokásokból és az ebből fakadó tartáshibákból adódóan. A rendszeres testmozgás, tornáztatás hiánya nagyfokú kockázatot jelent mindnyájunk számára. A gerincferdülés kialakulása többnyire az egyoldalúan leterhelt munkavégzés (pl. ülő vagy álló) következményeként számolható el.
    Oxygen Medical
    2017-01-01 03:24
    Az ízületi fájdalom megnehezíti a mindennapokat, a sportolóknak pedig át kell gondolniuk, mit és mennyit edzhetnek. A nyak, a derék, a váll, a térd vagy az ujjak ízületeinek fájdalma csökkenthető, és az okok is kezelhetők.
    Panaszok
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    2016-12-30 11:11
    Alig van ma olyan felnőtt ember, aki ne ismerné a stressz érzését. Legalább ugyanennyien tapasztalták már a mozgásszervi problémákat, a nyaki- vagy a deréktáji fájdalmat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító
    2016-12-20 21:41
    A nyaki fájdalom lehet akut és krónikus. Számos ok állhat hátterében, például izommerevség vagy porckopás, de akár súlyos betegségek is.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit családorvos
    2016-12-20 18:56
    Az izomsérülések vezető tünete a fájdalom, ami már a kevésbé súlyos esetekben is tapasztalható. Sokszor a beteg nem fordul időben orvoshoz, így a megkésett diagnózis a gyógyulás esélyeinek jelentős romlását okozhatja.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!