• Mozgásszervi megbetegedések

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-02-21 09:41
    Köszvény
    A köszvény egy több szervet érintő betegség, melyben megemelkedik a húgysav szintje a vérben, és bizonyos szervekben kristályok formájában kicsapódik. A húgysav szintjének emelkedése mögött a fokozott termelés állhat - ez általában a fokozott sejtlebomlás következménye, például a vérképző rendszer daganatai és egyéb tumorok esetében.
    Élet betegséggel
    reumatologia.hu
    2017-03-25 05:21
    Idős emberek között a krónikus betegségek közül a reumás betegségek a leggyakoribbak. A férfiak és nők egyaránt szenvedhetnek tőle.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina, alternatív mozgásterapeuta, funkcionális gerinctréner
    2017-03-24 20:09
    Az internetet böngészgetve nap, mint nap bukkanhatunk újabb és újabb korszakalkotó találmányokra, melyek azonnali gyógyulást ígérnek a krónikus betegségekben szenvedőknek (elhízás, hajhullás, mozgásszervi problémák). Bár a csodaszerek a gyakorlatban általában nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, egy-egy valóban hatékony időnként azért akad közöttük.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Németh Ágnes
    2017-03-24 05:21
    A degeneratív kopásos ízületi megbetegedések az 55 év feletti lakosság több mint 80 százalékánál jelen vannak. A kor előrehaladtával beindul egy kopásos folyamat, amely az ízfelszínek pusztulásához vezet.
    Panaszok
    Oxygen Medical - Dr. Dobos Márta, holisztikus szemléletű ortopéd orvos
    2017-03-18 18:56
    Szinte nincs olyan ember, akinek valaha ne fájt volna a háta, sokan kezelést is igényelnek a fájdalmas problémára. Dr. Dobos Márta holisztikus szemléletű ortopéd orvos az akár évekig elhúzódó kellemetlenség okairól és kezeléséről beszélt.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos
    2017-03-18 11:25
    Az előrehaladott csípőízületi kopás vagy más néven coxarthrosis kezelésében már a műtéti eljárások, elsősorban a művi csípőízület, endoprotézis valamilyen típusának beültetése jön szóba. Ezáltal csökkenthetjük az ízületi fájdalmat, a végső cél pedig a mozgás és stabilitás helyreállítása.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Lesznyák Judit
    2017-03-16 16:04
    A reumát és a köszvényt gyakran összekeverik, érdemes odafigyelni a különbségekre. Melyek ezek?
    Panaszok
    otvenentul.hu
    2017-03-16 05:21
    Deréknak a bordák alsó széle és a csípőlapát közti részt nevezzük. Minden, a környéken lévő szerv bántalma derékfájásban nyilvánulhat meg. Alapvetően háromféle kiváltó ok lehet: a hasi szervek megbetegedése, a gerinc melletti izomzat görcse, illetve a gerincoszlop betegsége.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos
    2017-03-13 18:56
    Az étrend jelentős szerepet tölt be a köszvény megelőzésében és kezelésében. A WEBBeteg összegyűjtötte, hogy milyen étrendi változásokat érdemes beiktatni életébe.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos
    2017-03-12 05:21
    Jó néhány hónapja jelent meg egy csomó a bal talpamban, amely ha rálépek, elzsibbad tőle az egész talpam, sőt néha kivételes fájdalommal tud járni. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos
    2017-03-11 09:41
    A térdízület kopásos megbetegedése esetén a csontokon kinövések, sarkantyúk jelennek meg, melyek merevséget okoznak, olykor az ízületek ropognak, kattognak mozgás közben. A gonarthrosis végstádiumában jön szóba a művi ízület, azaz térdprotézis beültetése.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!