• Mozgásszervi megbetegedések

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-02-21 09:41
    Köszvény
    A köszvény egy több szervet érintő betegség, melyben megemelkedik a húgysav szintje a vérben, és bizonyos szervekben kristályok formájában kicsapódik. A húgysav szintjének emelkedése mögött a fokozott termelés állhat - ez általában a fokozott sejtlebomlás következménye, például a vérképző rendszer daganatai és egyéb tumorok esetében.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos
    2017-02-26 20:25
    Fáj a vállam, leginkább a könyököm felé sugárzik a fájdalom. A mutató és a középső ujjam is zsibbad. Mi okozhatja a panaszaimat? - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2017-02-24 13:11
    Egyre nagyobb a mozgásszervi panaszokkal küzdő betegek száma. A háziorvosi rendelők, a reumatológiai és ortopédiai szakrendelések tele vannak az ülő életmód áldozataival. Manapság az emberek többsége városban él, autóval jár, és sokan ülőmunkát végeznek, amely a mozgásszervek egészsége szempontjából nagyon káros.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    2017-02-24 09:41
    Leszázalékolás, rokkantnyugdíj. Ezek a kifejezések jóformán már csak a köznyelvben léteznek. Néhány éve már olyan fogalmakkal találkozhatunk, mint megváltozott munkaképesség, komplex minősítés, rehabilitációs szolgáltatás és ellátás. Összeszedtük a legfontosabb információkat.
    Betegségek megértése
    Ötvenentul.hu
    2017-02-23 20:09
    Reumás betegségekről akkor beszélünk, ha az emberi test mozgatórendszerében változások, eltérések alakulnak ki. A mozgatórendszer a csontok, inak, izmok, szalagok, ízületek összessége, az emberi gépezet finoman összehangolt, érzékeny, ám strapabíró szerve. Mivel egy meglehetősen komplex egységről van szó, a reumás betegségek is nagyon sokfélék lehetnek.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos
    2017-02-23 07:38
    A csontnekrózis (osteonecrosis) a csontállomány pusztulását jelenti, mely leggyakrabban a combcsontfejnél jelentkezik a nem megfelelő vérellátás következményeként.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2017-02-22 11:25
    Második helyezett lett Kövesligeti Eszter GiftedHand nevű rehabilitációs eszköze a BrainFactory verseny nemzetközi fordulójában. A Debreceni Egyetem végzős gyógytornászhallgatójának ötlete, elképzelt eszköze elősegítheti a kéz ujjainak passzív mozgatását.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Síró Péter, neurológus szakorvos
    2017-02-20 14:55
    A porckorongsérv kezelése - amennyiben kifejezett izomgyengeség és, vagy vizelési zavar nem áll fenn - elsősorban gyógyszeres és fizioterápiás kezelést jelent, amely mellett a fájdalommentes időszaktól intenzív gyógytorna jön szóba.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Molnár Anna
    2017-02-20 09:41
    Fáradásos törésről beszélünk, amikor a csontokat érő ismétlődő terhelés következtében a csont állományában úgynevezett mikrosérülések keletkeznek, melyek a csont részleges vagy teljes töréséhez vezetnek. Ilyenkor a csontátépülés zavart szenved, a csontlebontó folyamatok kerülnek előtérbe, azaz az oszteoklasztok aktivitása dominál.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Takács Emőke
    2017-02-19 11:25
    A porclágyulás (chondromalatia) a porc szerkezetének megváltozását, lágyulását, felrostozódását jelenti. Ha más ízületi eltérés nincs, önmagában nem feltétlenül okoz panaszt. Leggyakrabban a térdet, térdkalácsot érinti.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!