• Mozgásszervi megbetegedések

   • Cikkek

    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2017-04-25 09:41
    Derékfájdalom
    Az egyszerű derékfájdalom legtöbbször otthoni kezeléssel is javul, bizonyos esetekben azonban nem szabad halogatni az orvoshoz fordulást, mivel a derékfájás komolyabb betegségek tünete is lehet.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
    2017-04-28 18:20
    Az autoimmun kórképek közé tartozó, az egész szervezetet érintő betegség, mely krónikus ízületi gyulladást okoz, de hosszú távon a csontrendszer ásványianyag-tartalmának csökkenéséhez vezet.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus és gyermekneurológus
    2017-04-27 09:41
    Lábfájdalom esetében annak jellegéből, valamint kisugárzásából adódóan lehet következteti az okokra. Orvosi szempontból fontos megkülönböztetni a szomatikus (szervi eredetű) és neuropátiás fájdalmat. Az elkülönítés azért fontos, mert a két fájdalomtípus kezelése is eltérő.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Mármarosi István, foglalkozás-egészségügyi szakorvos
    2017-04-24 22:15
    Ki gondolná, hogy a kényelmes irodai munka komoly veszélyeket rejt? Dr. Mármarosi István, foglalkozás-egészségügyi orvos a leggyakoribb problémákra hívta fel a figyelmet.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2017-04-21 07:38
    A térdfájás egyáltalán nem ritka probléma, oka többnyire a hibás terhelés. Cikkünkben hasznos tanácsokat olvashat a megelőzéssel kapcsolatban.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
    2017-04-19 02:51
    A Schlatter-Osgood a fiatal, még növekedésben lévő gyermekeknél jelentkező, a sípcsont felső részét érintő csontelhalási folyamat. Általában jóindulatú, visszafordítható betegség.
    Betegségek megértése
    Fájdalomközpont - Dr. Páll Zoltán, traumatológus, sportorvos
    2017-04-18 09:41
    Az alábbiakban a térdsérülések öt leggyakoribb fajtájáról tájékozódhat. Dr. Páll Zoltán, a Fájdalomközpont sebésze, traumatológus, sportorvos a térdet érintő betegségekről és a hatékony gyógymódokról beszélt.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2017-04-15 20:09
    Lila, kék, majd zöld-sárga foltok láthatók a bőrünkön kisebb-nagyobb sérülések, ütések nyomán.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina, alternatív mozgásterapeuta, funkcionális gerinctréner
    2017-04-12 11:25
    Testünket eredetileg arra tervezték, hogy kora reggeltől késő estig szinte folyamatosan mozgásban legyen, értelemszerűen mezítláb és természetes talajon. Gerincünk S alakú görbületei, talpunk boltozatai, izmaink és ízületeink felépítése mind-mind a napi 16 órás szolgálatot (vadászat, halászat, gyűjtögetés) segítik. Mai életmódunk azonban igencsak távol áll őseinkétől. Igyekszünk gyalogosan a lehető legrövidebb távolságokat megtenni, és ha mégis sétálunk, általában a betont koptatjuk. Mezítelen lábú emberrel pedig viszonylag ritkán találkozhatunk a jógaórákon kívül.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Tóháti Zsuzsa
    2017-04-10 18:11
    Térdsérülés
    Katus Attila többszörös aerobik világbajnok 2016 nyarán szerzett olyan komoly térdszalagsérülést, amely után a műtéti beavatkozás elkerülhetetlenné vált. Az élsportolót megoperáló sebész, dr. Knoll Zsolt egy olyan speciális - úgynevezett double-bundle - technikát alkalmazott, amely egy egyedülálló sebészeti eljárás hazánkban.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!