• "Amalgám, vagy porcelántömés? Mi történik ha lenyeltem egy darabot a tömésből?" - Az orvos válaszol

    Szerző:
    WEBBeteg

    "Fogtömés közben egy darab amalgám letört, és még nem teljesen kemény állapotában lenyeltem. Túl későn szóltam a fogorvosnak, így meghánytatni nem tudtak. Szeretném megtudni, hogy bajt okoz-e, hiszen a higany milyen mérgező? Jól teszem-e, ha engedem az ingyenes amalgámtömést, vagy sokkal egészségesebb-e a porcelántömés?" A WEBBeteg Orvos válaszol rovatából.

    Kedves Kérdező!

    Nyugodjon meg, nem lesz semmi baja. Az a kis darab amit lenyelt, nagyon minimális higanyt tartalmazott.

    Hirdetések

      Az amalgám tömés


    Nem kellene megfúrni az amalgám tömést - mondják felháborodottan az egyik budapesti fogorvosi rendelőben. Ha az orvos jól végzi a dolgát, kizárt, hogy a későbbiekben, már a beteg szájában mérgező higany szabaduljon fel - érvelnek.
    Az amalgám tömés>>

    Sajnos, ma már a növényekkel sokkal több higany kerül a szervezetünkbe, mint egy amalgám töméssel. Ezért a hánytatást én teljesen elvetettem volna.

    És nyugodjon meg, ez a kis darabka, már természetes úton eltávozott a szervezetéből széklet formájában.

    Mind a fehér, ún. kompozit tömésnek és az amalgám tömésnek, vannak előnyei és hátrányi is.

    Ám ha Önt jobban megnyugtatja és pénztárcája is engedi, legközelebb kérjen fehér tömést a fogaiba.

      Az amalgám fogtömés egészségre gyakorolt hatása - új kutatás


    Amerikaiak millióinak vannak ilyen fogtömései és az FDA illetékesei elmondták, nem javasolják a pácienseknek eltávolíttatásukat. Az amalgám fémötvözet, amely a higanyon kívül ezüstöt, valamint kevés rezet és ónt tartalmaz.
    A higanyszennyezések körül évek óta viták zajlanak, mert a nehézfém nagyobb mennyiségben egyértelműen ártalmas, ám arról kevés adat van, hogy a hosszú ideig tartó, alacsony koncentrációjú szennyezésnek milyen egészségügyi következménye lehet.
    Az amalgám fogtömés egészségre gyakorolt hatása - új kutatás >>

    (WEBBeteg - Dr. Galgóczi Natália, fogorvos)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Fogszuvasodás - Miért alakul ki? Hogyan előzhető meg?

    A teljesen megtisztított fogon már 20 perc múlva megindul a plakk-képződés, amely hamarosan a fogzománcot roncsoló, és hosszabb távon fogszuvasodáshoz vezető savas kémhatást idéz elő.

    Hogyan ismerhető fel a higanymérgezés?

    Hogyan következhet be krónikus higanymérgezés, és mik a jelei? Vannak kezelési lehetőségek?

    Amalgám tömések cseréje terhesség alatt? - Az orvos válaszol

    Kismama vagyok, tegnap voltam fogorvosnál, aki az amalgám tömésem cseréjét javasolta most a babavárás időszakában. Nem veszélyes ez? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    A leggyakoribb fogászati kérdések

    A fogselyemtől a gyermek önálló fogmosásáig számos - fogápolással és fogbetegségekkel kapcsolatos - kérdésre adunk tömör választ írásunkban.

    Több mint TestŐr előzetes

    Egészségtudatosság a körömápolásban. Alapanyagok, melyekben minimalizálták az allergén összetevőket. Az amalgám mellett egyes műanyagtömésekből szivárgó vegyi anyagok veszélyt jelenthetnek a szervezetre. Melyek ezek a vegyületek, és mire érdemes lecserélni a régi töméseket?

    Marad a higanyos lázmérő és fogtömés?

    Hiába szüntetik meg a higanyos lázmérők, vérnyomásmérők gyártását és forgalmazását április 3-tól. Magyarországon, az eszközök cseréjét ugyanis nem kötik határidőhöz, tehát otthon és a kórházakban lehet használni ezeket - írja a Népszava

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA