• Új eszközzel a migrén ellen

    Szerző:
    WEBBeteg

    Egy új készülék lehet a jelenlegi gyógyszeres migrénkezelések alternatívája – az eszköz működésének alapját mágneses impulzusok képezik.

    A New York-i Albert Einsten Gyógyászati Kollégium szakemberei, olyan vizsgálatokat végeztek el, amelyek segítségével egy új, a migrén kezelésére használatos kézikészülék gyakorlati használhatóságát mérték fel. A készüléket a próbákon használó betegek közül 40 százalékot is elért azok aránya, akiknél 2 órán belül a migrénes fejfájás megszűnt.

    Hirdetések

     A nők hajlamosabbak
    Viszonylag magas a migrén kialakulásának kockázata fiatal nők körében. Esetükben háromszor gyakrabban alakul ki migrén, mint férfiaknál. Gyermekkorban azonos arányban alakul ki migrén fiúknál és lányoknál, azonban a serdülőkor után az arány eltolódik a lányok irányába.

    A kutatók úgy vélik, a kis készülék jelentősége abban rejlik, hogy mindeddig ez az első, akár otthon is használható olyan készülék, amelyet a migrén kezelésére fejlesztettek ki – mindezidáig hasonló, mágneses impulzusokat a betegek tarkójába juttató készülékek csak nagy méretben, klinikákon kerültek kipróbálásra – és nem mellékesen elképesztően drágák is voltak ezek az eszközök.

    Az amerikai szakemberek szerint az eredmények az új kézikészülékkel bíztatóak, de annak feltárásására, hogy milyen dózisokban alkalmazható és milyen gyakorisággal, még mindenképpen további kutatásokra és vizsgálatokra lesz szükség. Az eszköz működési elve, hogy a koponyán áthatoló mágneses impulzussal stimulálják az agyat, amelyben így a migrént kialakító elektromos hatásokat megszüntetik.

    Ezek a hatások akár megelőzően is megszüntethetők, amikor a migrén, ún. aura-hatása megjelenik – az aura az a migrént megelőző tünetegyüttes, amelyek fejfájással még nem járnak, de jellegzetesen torzítják a beteg érzékszerveiből származó jeleket.

     

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

     

    A páciensek gyakran olyan vizuális tünetekről is beszámolnak, mint fényfoltok, vagy cikkcakk alakban haladó vonalak megjelenése a látótérben, de beszédzavarok és zsibbadás is előre jelezheti a közelgő migrénes fejfájást.
     

    A vizsgálatok során 200 beteget kértek meg a készülék használatára – a résztvevők fele természetesen placebo kezelésben részesült. A betegek 3 hónapon keresztül használhatták az eszközt, és az adatok végül azt mutatták, a placebónál lényegesen hatékonyabbak voltak a mégneses impulzust az agyba juttató készülékek.

    (Medipress)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    A nemszteroid gyulladáscsökkentőkről

    A nemszteroid gyulladáscsökkentők csillapítják a fájdalmat, alkalmazhatók gyulladásos enyhe, vagy közepesen erős fájdalommal járó ízületi gyulladásokban. Hatásosak fejfájások, fogfájások és szülés utáni fájdalmak enyhítésénél is, ám használatukra oda kell figyelni!

    Fáj a feje? A helytelen rágás is állhat a hátterében!

    Vannak, akik évekig szenvedne kínzó fejfájástól, orvostól orvosig járnak, ám az okot nem találják. Gyakran csak egy fogorvosi vizsgálat során derül fény, a háttérben meghúzódó problémára.

    A migrént provokáló tényezők

    Függetlenül attól, hogy mi az alapvető mechanizmus a migrén kialakulásának hátterében, számos dolog provokálhatja a fejfájás jelentkezését.

    Migrénje van? Ezeket az ételeket kerülje, és így kezelje a fájdalmat

    A migrénes fejfájás általában hirtelen és pulzáló fájdalommal jelentkezik. A fájdalomérzet fény hatására erősödhet, s gyakran a migrént egy figyelmeztető jelenség, az úgynevezett aura előzi meg.

    A migrén terápiája - Gyógyszerek és egyéb gyógymódok

    A migrén kezelése gyógyszeres és nemgyógyszeres kezelések kombinációjából tevődik össze. Az orvosok különbséget tesznek a migrénes rohamok és a tünetmentes időszakok terápiája közt (migrénmegelőzés).

    Migrén: már gyermekkorban is

    A migrén jellegzetes módon gyerekkorban, kamaszkorban vagy fiatal felnőttkorban kezdődik, és az öregedés során egyre ritkábban és egyre kisebb intenzitással jelentkezik. A fizikai szenvedés mellett gyakori az iskolai hiányzás és a rendszeres kórházlátogatás, ehhez jön még hozzá az aggódó szülők által kivett táppénz is.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA