Belehalhat - Kifogást vagy megoldást keres?

WEBBeteg
megjelent:

Tény, hogy számtalan betegséggel és káros hatással kell szembenéznünk életünk során. Nagyon kevesen vannak azon szerencsések, akiket elkerülnek a betegségek. Ezzel szemben kiemelkedően magas azok száma, akik nem sok időt és figyelmet fordítanak saját magukra.

Sajnos legtöbbünket nem foglalkoztat eléggé saját magunk egészségügyi állapota, pedig a legnagyobb károkat magunknak mi magunk okozzuk. Olyan tömegeket érintő szenvedélyek vagy nemtörődömség rabjai vagyunk, amiről nem gondolkodunk betegségként, pedig kellene.

Egészségdíj 2010

Ilyen a testmozgásszegény életmód, a kevés vitamin- és folyadékbevitel, a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás vagy munkamánia, és még sorolhatnánk. Meg kell értenünk, hogy ezeknek előbb vagy utóbb nem, vagy csak nagyon nehezen visszafordítható következményei lesznek, vagy akár olyan súlyos betegségek, mint a magas vérnyomás vagy kalóriaszint, rákos megbetegedések, a szív- és érrendszer betegségei, kimerültség, fizikai legyengülés, elhízás, stb. Ezek pedig mai világunk leggyakoribb civilizációs népbetegségei.

Az életmódváltás nehéz

Lemondani egy szenvedélyről vagy rávenni magunkat, hogy végre tényleg elmenjünk az edzőterembe, egyszeri döntés, de többszörösen megtérül. Az is lehet, hogy elsőre nem sikerül, letenni a cigit, nyugodtabb munkahelyre váltani, vagy elkezdeni egy nem kívánt diétát, de segítséget mindig lehet kérni. Ilyen célból alakultak meg például az Egészség-díj pályázaton nevezett szervezetek.

Sajnos, bár egyre többet hallani a prevencióról, mégis hajlamosak vagyunk ragaszkodni csöppet sem egészséges ám, megszokott életmódunkhoz, szokásainkhoz. Vegyen példát az Egészségdíj-2010 nyerteseiről és még ma változtasson életén!

Egészségdíj 2010 - Célkitűzés és a nyertesek

Dr. Rékassy Balázs, a Pfizer közkapcsolati igazgatója a A Médiaunió és a Pfizer 2009-ben abból a célból alapította meg az Egészség-díjat, hogy a lakosság életmódváltással kapcsolatos pozitív megmozdulásait elősegítse és a kiemelkedő törekvéseket, ötleteket és eredményeket jutalmazza. Nem szuperman-eket, hanem a mindennapi élet hőseit várták pályázóként. A weboldal létrejötte után, a tavalyi pályázat során, 5 hét alatt több, mint 500 pályázatot érkezett be. Hétköznapi hősök lettek a nyertesk, akikre méltán büszkék lehetünk. A lelkes pályázatok és értékes ötletek miatt döntöttünk úgy, hogy érdemes folytatni, van a díjnak létjogosultsága, így a kezdeményezést 2010-től a Pfizer élteti tovább.

"Orvosként fájó néznem, hogy minden évben egy kisváros lakosságát veszítjük el a dohányzás miatt, hiszen évente 28 ezren halnak meg e káros szenvedély következtében. Mint magánember, és mint apa pedig úgy látom, hogy az egészséget születésünkkor ajándékba kapjuk és rajtunk múlik, hogy életmódunkkal miként próbáljuk azt megőrizni " - mondta Dr. Rékassy Balázs, a Pfizer közkapcsolati igazgatója az Egészségdíj 2010 díjátadóján.

Dr. Bíró György Mozgással, környezetvédelemmel az egészségért
Megyesi Rita Holdfény Túra
Berciné Berke Szilvia Életrevaló
Varga Judit Alkohol prevenció mindenkinek
Csörsz Katalin “Jelige: DOHÁNY-LEVÉL”
Szabó Adrienne Egymásért és másokért
Dr. Tarkó Mihály A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház természetjáró csoportjának élete
Sáringerné Dr. Szilárd Zsuzsanna Sérültek virtuális sportfoglalkozásai

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.