• Hogyan készítse fel gyermekét a táborozásra?

    Szerző:
    WEBBeteg

    A nyári táborozás a gyermekkori élmények leggazdagabb emlékeit és legélvezetesebb pillanatait jelenthetik, ugyanakkor a nyári táborok nem valók mindenkinek, és a felkészületlen gyermek számára az otthontól távol töltött idő nem lesz pozitív. Ezt olyan szituáció, melyet mindenki szeretne elkerülni.

    A bizonyos fokú honvágy teljesen normális az először táborozó gyerekeknél. Az alábbi tippek segítségével felkészítheti gyermekét a táborozásra, segítheti növelni az önbizalmát és függetlenedését.

    Hirdetések

     

     Túlzott ragaszkodás a gyerekhez  - Pszichés függőség
    Anyósomnak volt egy agydaganata, szerencsére jóindulatú, megműtötték és azóta rendben van. A problémám abból fakad, hogy a betegsége óta még jobban ragaszkodik az egyetlen fiához. Sajnos teljesen egyedül van, mert 20 éve meghalt a férje.
    Messze lakunk tőle, nem tudjuk sűrűn látogatni. Egyébként egy fiatal, csinos hölgyről van szó. A kérdésem az lenne, hogy lehet rajta segíteni? A háziorvos szerint súlyos önértékelési zavara van. Már arra is gondoltam, költözzön haza hozzá a fia, hátha azzal a segítségére lehet.
    Az orvos válaszol >>

    1. Könnyebb, ha a barátai is ott vannak – Beszélje meg gyermekével, milyen típusú táborba szeretne menni, és válasszanak közösen! Sokat segít a honvágy leküzdésében, ha gyermekünk a barátjával együtt megy.

    2. Látogassák meg a tábort együtt! – Vagy nézzenek utána részletesen az interneten. Ez segít abban, hogy mikor ott kell maradnia már ismerősnek érezze magát abban a környezetben. Nézzék meg az ebédlőt, a sportpályákat, s beszélgessenek arról, milyen jókat lehet ott majd játszani.

    3. Legyen pozitív! – Beszéljen pozitívan a táborról és mindarról ami ott vár rá. amennyiben Ön izgatott a táborral kapcsolatban, a gyerek is az lesz, míg ha aggódik, és fél, vajon jól fogja-e magát a gyermeke ott érezni, ez átragad rá is.

    Mondja el neki, milyen büszke arra, hogy már függetlenedő nagyfia/nagylánya van. Tudjon meg minél többet a táborról, annak programjairól, s meséljen ezekről részletesen. Mondja el neki, hogy alig várja, hogy hallhassa a rengeteg kalandot ami gyermekére vár. A titok: mosoly, mosoly és még több mosoly.

    4. Még a tábor előtt aludjon párszor a gyerek barátoknál, hogy gyakorolja a függetlenséget! – A barátoknál való éjszakázás nagyszerű bevezetése lehet a táborozásnak.

     Szexuális élet: mikor kezdjék? 
    Napjainkban gyermekeink felgyorsult testi fejlődését tapasztaljuk, miközben a lelki érés egyre inkább kitolódik.
    Meddig érdemes várni? >>

    5. Biztosítsa gyermeke számára, hogy minél otthonosabban érezze magát a táborban! - Csomagoljon valami otthoni tárgyat!  Ez lehet a kedvenc plüssállat vagy egy családi fotó, esetleg éjjeli fény, ha otthon is amellett alszik el. Ha gyermeke halk zenére szokott elaludni, pakolja el neki a kedvenc zenéjét discman-en vagy iPod-on, így bármikor meghallgathatja azt fejhallgatóval. Ha a gyermek a párnájához vagy takarójához ragaszkodik, csomagolja el neki azt. A lényeg, hogy minél otthonosabban érezze magát!

    6. Csomagoljon levélíráshoz szükséges eszközöket! – Előre címezze meg a borítékokat, és lássa el azokat bélyeggel is. Beszélje meg a gyerekkel, hogy annyiszor írhat, ahányszor szükségét érzi.

    7. Ne mondjon neki olyanokat, hogy „érted megyek, ha honvágyad van”. - Ne telefonálgasson rá a gyerekre, inkább várja meg, míg ő telefonál haza, vagy ír levelet. Gyakran a gyerek csak azért érez honvágyat, mert a szülők állandó telefonálgatása emlékezteti rá őket, hogy nincsenek otthon. Inkább írjon levelet!

     

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    8. Vásároljon valami új dolgot a gyermeknek, ami a táborral kapcsolatos! – Ez kissé túl anyagiasnak hangzik, ám meg lesz lepve, ha látja, egy új hátizsák vagy zseblámpa milyen lelkesedést tud kiváltani a gyerekből. Tegye fel magának a kérdést, milyen újdonsággal lepheti meg gyermekét, mely segít neki abban, hogy várja a tábor kezdetét. Csomagoljon fényképezőgépet! Így a gyermek megörökítheti a legviccesebb emlékeit, s ezzel is erősítheti a gyermekben, hogy megbízható, önállóságra érett nagyfiú/nagylány.

    A lényeg, hogy a gyerek a lehető legjobban érezze magát, élvezze az ott szerzett tapasztalatokat. Hiszen, ha boldog gyermek érkezik a táborból haza, az a legjobb Önnek is!

    (WEBBeteg - Cs.K. fordító, lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Mennyit tud a vitaminhiány tüneteiről? Tudásteszt

    Hiánybetegségek akkor alakulhatnak ki, ha a szervezet kevesebb vitaminhoz, nyomelemhez jut, mint amennyire szüksége van. Egészséges életmód mellett ennek veszélye csekély, ám mai rohanó és stresszes világunkban bárkivel előfordulhat, hogy túlhajszolja magát, kimerül, és szervezete tartalékai nem elegendőek a vitaminigény fedezésére. Ön tudja, milyen tünetekkel járnak a hiánybetegségek?

    A vaspótlás lépcsőfokai

    Mire a vashiány diagnosztizálásra kerül, gyakran hosszú idő telik el, mivel a tüneteket a beteg legtöbbször másnak tudja be. Pedig, ha nem kezelik még idejében, úgy a hiány egyre fokozottá válik, mely komolyabb kezelést igényel. Hogy melyek a vaspótlás lépcsőfokai, azt dr. Szélessy Zsuzsanna, a Trombózisközpont hematológus főorvosnője válaszolta meg.

    Hogyan válthatja ki családtagja gyógyszereit az e-recept bevezetése után?

    Nem jár el jogszerűen az a patika, amelyik nem ad ki papír alapú vényre vagy a felírási igazolásra egy gyógyszert a beteg hozzátartozójának - hangsúlyozta a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.

    Kortárs művészeti aukcióval gyűjtenek transzplantált gyerekek táborozására

    Kortárs festő, szobrász és fotóművészek alkotásaiból rendez árverést a Transzplantációs Alapítvány a Megújult Életekért szervezet, amely a keddi aukció bevételét szervátültetett gyerekek élményterápiás-rehabilitációs táborozására fordítja.

    Nyári táborok: egészségesen és biztonságosan!

    Számos kínálattal várják a szünidőző gyerekeket a hazai táborok. A szülő legnagyobb aggodalma, hogy rendesen eszik-e majd a gyerek, iszik-e eleget? Nem beszélve a biztonságról, nagyon fontos ugyanis, hogy ne érje baleset, ne fázzon meg, ne égjen le a napon, és még sorolhatnánk. Kedves anyukák és apukák! Íme, néhány hasznos tanács még a tábor kezdete előtt.

    Még egy hétig jelentkezhetnek a fogyatékkal élők az Erzsébet-táborokba

    Csaknem 400 fogyatékossággal élő ember számára biztosítanak kedvezményes üdülési lehetőséget az idén először meghirdetett speciális Erzsébet-táborok - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális és családügyért felelős államtitkára hétfőn, Budapesten. Az érintettek május 20-ig pályázhatnak.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA