• A nyaralás legfőbb előnyei

    Szerző:
    WEBBeteg

    A nyárnak sajnos vége. Sokan nem jutottak el nyaralni, pedig mindenképpen érdemes néha kiruccanni a hétköznapokból.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az alkalmazottak hazánkban és világszerte nem minden esetben veszik ki a lehetséges szabadnapjaikat. Nagyon sokan soha nem mennek el egy hétnél hosszabb szabadságra. Azok kedvéért, akik nem járnak nyaralni, összeállítottunk egy meggyőző listát arról, hogy miért is hasznos elutaznunk és kikapcsolódnunk néha.

    Hosszabb élet
    A New Yorki Állami Egyetem egyik tanulmánya szerint azok közt a férfiak között, akik nem nyaraltak már öt éve, magasabb volt a halálozási ráta. Közülük többen haltak meg szívbetegségben, mint a nyaralók közül, és a statisztikák szerint azoknak, akik rendszeresen jártak vakációzni, 20 százalékkal kisebb volt a halálozási rátájuk.

    Mentális egészség
    A Wisconsin Medical Journalban közölt egyik tanulmány szerint azok a nők, akik gyakran járnak nyaralni, ritkábban szenvednek depressziótól, fáradtságtól, és kevésbé feszültek. Azok a nők viszont, akik ritkán nyaralnak, hajlamosabbak az alvási zavarokra és stresszesebbek.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Kapcsolataink megújítása
    E mögé nem nagyon kell tanulmányokat és tudományos cikkeket felsorakoztatni. Egyszerűen minden kapcsolatnak jót tesz egy közös nyaralás. A munka világában az embereknek egyre kevesebb idejük van egymásra, de egy jó nyaralással valamelyest pótolhatjuk az időt, amit nem tudtunk együtt tölteni.

    Visszatérés a gyermekkorba
     A nyaralással egy szinten visszanyerjük a gyermekkorunkat. A felfedezés öröme, a szabadság érzete mind a miénk lehet egy jó vakáció alatt. Nem kell azon aggódnunk, hogy mikor kelünk fel, mikor fekszünk le, azt eszünk, amihez kedvünk van, és nem kell a munka miatt aggódnunk állandóan.

    Önérzet
    Amikor van szabadnapunk, és mégsem vesszük ki, akkor az olyan, mintha azt mondanánk a világnak, „nem érdemlem meg a pihenést”. Aki nem veszi ki a fizetett szabadságait, az voltaképpen ingyen dolgozik néhány napig. Tudnunk kell, hogy fontosak vagyunk és megérdemeljük a vakáció örömét.

    Inspiráció
    Az év nagy részében menetrend szerint élünk. Hétről hétre ugyanazokkal találkozunk, ugyanazokat a dolgokat csináljuk. A monotónia eltompítja az elmét, és gátat szab a kreatív gondolkozásnak. A nyaralás során kikerülünk a mókuskerékből, inspirációt szerzünk, és rákényszerülünk, hogy másként gondolkozzunk, mint a hétköznapokban.

    Produktivitás
    Furcsán hangzik, hogy növeli a produktivitást, ha nem dolgozunk, de igaz. Ha egy kis időt vakációval töltünk, az év többi részében sokkal hatékonyabban dolgozunk majd.

    (DRportal)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Ajakherpesz és nyaralás - Tippek az utazás előtt

    Sokaknál jelent problémát, hogy nyaralás, illetve napsütésben gazdag tájakra való utazás alkalmával fellángol az ajakherpesz-fertőzésük. Mit lehet tenni a megelőzés érdekében? Hasznos tanácsok utazóknak, hogy a herpesz ne tegye tönkre a nyaralást.

    Délkelet-Ázsia: Egészségügyi kockázatok utazáskor

    Akik délkelet-ázsiai országba utaznak, tisztában kell lenniük az utazás előtt, hogy milyen fertőző betegségek fordulhatnak elő az adott régióban, főként akkor, hogyha eleve valamilyen egészségügyi problémával küzdenek, illetve érdemes betartaniuk az utazással kapcsolatos általános és konkrét egészségügyi ajánlásokat.

    Hogyan utazzon gyógyszereivel?

    A gyógyszerekkel való utazás - még ha vényköteles készítményekről is van szó - nem olyan egyszerű. Cikkünkből megtudhatja, hogyan utaztathatja gyógyszereit legálisan, bármi is legyen az úti cél.

    Egészségügyi kockázatok a trópusi Dél-Amerikába utazáskor

    Az éghajlat is szerepet játszik abban, hogy Dél-Amerika trópusi vidéke világszerte vezető az esetleges fertőzések és egészségügyi kockázatok terén, bár sok betegség előfordulásának helye főként a vidéki területekre korlátozódik. Mindazonáltal az ide látogatóknak feltétlenül ajánlott tájékozódniuk a fenyegető fertőző betegségekről, valamint a kötelező és ajánlott védőoltásokról.

    Hogyan készítsük fel allergiás gyermekünket nyaralásra, táborozásra?

    Nyári allergológiai szakrendeléseken gyakorta elhangzik, hogy a korábban teljesen panaszmentes gyermek a májusi-júniusi iskolai erdei táborból vagy az augusztusi gólyatáborból feldagadt, bevörösödött szemmel, tüsszögve, sípoló tüdővel, nehézlégzéssel érkezik vissza.

    Mentőöv programot dolgoztak ki

    Jamrik Péter, a Balaton Fejlesztési Tanács közbiztonsági tanácsának elnöke elmondta, tavaly lényegesen több súlyos baleset történt a Balatonon, mint a korábbi években. Ezért döntöttek úgy, hogy kielemzik a történteket, és a balatoni vízi rendészet ötlete nyomán, a vízi mentők mentorságával új vízbiztonsági programot dolgoznak ki. A munkába katasztrófavédelmi, meteorológus és infokommunikációs szakember is bekapcsolódott.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA