Színes festmények a kórházak falain, így könnyebb a gyógyulás

szerző: Szondi Réka, újságíró - WEBBeteg
megjelent:

Hónapokig rideg, zöld és fehér falak között gyógyulni nem egyszerű feladat. Ezen szeretne könnyíteni egy magyar és egy svájci alapítvány, amelyek együttes erővel színes festményekkel díszítették a kórházak falait, és ezzel szó szerint is egy kis színt vittek a gyógyuló gyerekek hétköznapjaiba.

A Mosolygó Kórház Alapítvány és az Anouk Alapítvány együttműködésében önkéntes és tehetséges festők a gyerekek érdeklődési köréhez illő figurákkal díszítették a budapesti Szent László Kórház csontvelő-átültetési osztályának és a kórház területén működő Démétér Ház falait.

Szebb környezetben könnyebb a gyógyulás

A kórházak gyerekosztályainak díszítését 2011 óta fontos küldetésének tartja a Mosolygó Kórház Alapítvány, mivel a színes képek bizonyítottan hangulatjavító hatással vannak a gyerekekre. A vidám környezet elősegíti a gyorsabb felépülést, melyet a kórházban élnek át a gyerekek.

A gyerekek öröme a jutalom

- A legfantasztikusabb élmény az, amikor látjuk a gyerekek reakcióját, miután megpillantották a festményeket. – emelte ki Christopher Daniels, a projekt koordinátora a kiállítás-megnyitón.

- Azon gondolkodtunk, hogy a falra kerülő festményekhez készülő vázlatokat, amelyeket a programban résztvevő húsz tehetséges festő készített, hogyan tudnánk megosztani másokkal is. Arra gondoltunk, hogy kiállítanánk a vázlatokat, így egy jótékonysági árverés keretében bárki megvásárolhatná azokat, és ezzel segíthetné az alapítvány további munkáját. – mondta Dr. Albert Royaards, a Mosolygó Kórház Alapítvány elnöke a kiállítás és csendes árverés megnyitó eseményén.

A jótékonysági kiállítás keretében a falfestéshez készített 70 cm x 100 cm-es tervek június 30-ig megtekinthetők a Váci1 Üzletház előcsarnokában (1052 Budapest, Deák Ferenc utca 3-5). A tervek megvásárlásával vagy adományok felajánlásával bárki támogathatja az alapítvány további karitatív munkáját.

(WEBBeteg)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.