• Alternatív gyógymódok??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Édesapámnál kb 2 hónapja högő (ebben 2-3 db 1 cm,1 db 3 centis ) és tüdő (ebben eddig 1 db, de vizenyő miatt nem látható rendesen) roszzindulatú daganatot diagnosztizáltak.Eddig a tüdejéből összesen 2,4 l folyadékot szivtak ki. Rettentően köhög. Ön milyen kezeléseket javasolna? A hagyományos mellett alternativ gyógymódok iránt  is érdeklődnék. A sugárról és a kemoterápiáról is sok negatív vélemény van, a pozitivak mellett. Alternativ gyógymódok közül a biorezonancia, a PVG (pecsét viasz gomba), a COd tea "javasolt "az eddigi információim (rákgyógyitásról szóló könyv alapján, daganatos betegek internetes fóruma, stb). Viszont van olyan vélemény is , mely szerint ezek "táplálják " a ráksejteket.   Tisztelettel: Moszat

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdőrák témában

        Drága Moszat!
        Keveset ír a valódi helyzetről, pl. nem közli a szövettant.
        A mellhártya-vizenyővel járó tüdőrákos folyamat (pleuritis carcinomatosa) mindenképpen GYÓGYÍTHATATLAN.
        Minden alternatívával meg lehet próbálkozni, de egyik sem ér semmit - talán meghosszabbítja egy-két héttel az egyébként is halálra ítélt beteg szenvedéseit. Kell ez?
        Inkább szeresse, gondozza, ápolja, legyen mindig mellette - amíg lehet.

        Üdvözlettel: Dr. Nagykálnai Tamás


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bogdán Aurél
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-09-02 09:56:39; Megválaszolva: 2009. szeptember 02., 09:56

        Tudjon meg többet: tüdőrák
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr.Nő.Azzal kezdeném hogy nem egyszerű a történetem, de megpróbàlom a legérthetőbben leirni. Az első és legfontossabb az hogy évek óta pànikbeteg vagyok. Van egy 6-éves kisfiam,màsfél éves koràban söntöt kellett beültetni neki,...
        Tisztelt Doktornő! 2015. február hónapban tüdőszűrésen vettem rész munkaalkalmassági vizsgálat céljából, ahol kiszűrtek és elküldtek a tüdőgondozóba. Ott a kezelőorvos akihez kerültem kontroll röntgen vizsgálatot kért, amely szintén...
        Tisztelt Doktornő! 5 évvel ezelőtt vastagbéldaganattal, majd rá 3 hónapra májáttéttel műtöttek. A napokban nehézlégzés miatt a tüdőklinikára jelentkeztem, ahol vizsgálat vizsgálatot követ. Biopsziára vagyok kiírva jövő héten, primer...
        2014.08.13-án jobb alsó bilobectomiát végeztek.Szövettan:CARCINOMA PLANOCELLULARE NON KERATOSUM INVASIVUM PULMONIS, Gr. III,pT2b, pN1 (HILUSI NYIROKCSOMO, TOKÁTTÖRÉS),VI-, PLO, R1. Mellkas CT 2014.08.24: Status post bilobectomiam pulm. 1....
        Tisztelt Doktornő! Apósomnál 2011-ben jobb alsó tüdőlebeny eltávolítás történt rosszindulatú daganat miatt. 2014-ben a ct vizsgálat mindkét tüdőfélben milliméteres és néhol egy centiméteres árnyékokat írt le. Vizsgálatok sora után,...
        Kedves doktor ur/nő. Edesapukam 56 eves tavaly marciusban mütötték tüdodaganattal ami a kornyező nyirokcsomokban is volt rosszindulatu elvaltozas. Mutet utan kapott két kemoterapias kezelest azutan juliusban 25 sugarkezelest kapott, mivel nem tudtak...
        Tisztelt Doktornő! Férjemnél tüdőrákot diagnosztizáltak. De minden vizsgálata negatv. Vizsgálatok: tükrözés, beszúrás, röntgen,ultrahang. A vizsgálati eredmények/ vér, vizelet, széklet, ulrtahang, stb, minden negatí . Most az utolso...
        T.Doktornő! A CT leletemből idézek:"Az aortaív mentén meszes képletek különíthetőek el.Mindkét oldali tüdőcsúcs területén callus és mikronodulusok láthatók.A felső lebenyek területén elszórtan emphysemás területek figyelhetők meg. A...
        Tisztelt Doktor Hölgy/Úr! Édesanyám dohányos, a mellkas CT- eredményét bemásoltam és azt szeretném kérdezni, hogy mire számíthatunk a leletből? Illetve szövettant nem tudtak végezni bronchoszkópiával, azt mondták az orvosok, hogy 4 hét...
        Tisztelt Doktornő! Tüdőrák miatti lebenyeltávolítás kontrolljaként PET-CT-t végeztek nálam a közelmúltban. Az eredmények szerint a tüdő rendben, csontok rendben, a nyirokcsomókon azonban láttak "valamit", és a lelet szerint nem lehet...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! olt Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy édesapámnak tüdődaganata van. Már 4 hónapja szedi a Tarceva nevű gyógyszert. Sovány testalkatú volt mindig, de mára mégjobban lefogyott. Szedheti-e a Tarceva mellett a...
        Tisztelt Doktornő/Úr! A segítségét szeretném kérni édesapámmal kapcsolatban. 2014. 06. hóban tüdőgyulladással került kórházba, melynek során a tüdejéből leszívott vízben daganatos sejteket találtak.Mellkaspunctatum cytologia:...
        Tisztelt Tüdőgyógyász! 29 éves vagyok, 16 éves korom óta dohányzom, először erősebb (8-10mg), majd gyengébb (3-4 mg) cigarettákat szívtam, átlagban napi fél dobozzal (sokszor csak 5-6 szálat, de volt 2-3 év hogy light cigiből napi 1 doboz...
        Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy daganatos betegség (tüdőrák) esetén milyen vitaminokat, ásványi anyagokat lehet szedni táplálékkiegészítőként. Azt hallottam, hogy a B-vitamint tartalmazó roboráló szerek elősegítik a daganat...
        Tisztelt Doktor úr! Anyósom tüdő daganat véget műtéten esett át 3 hete ,szeretném megtudni milyen utókezelést javasolna,és mellékletben elküldöm a szövettani eredményét ,szeretném, ha segítene értelmezni ! Ui: (nem dohányzott...
        Tisztelt Doktor úr! Édesapám 2013. októberében tudta meg, hogy tüdőrákos. Kemoterápiás kezelést kapott, több fajtát is. Most kapta volna a 8. kezelést, de az orvosok úgy döntöttek nem kaphatja meg, mert az eddigiek legyengítették a...
        Tisztelt doktorur/doktorno Apukam 55 eves Tudorakot fedeztek fel nala azon belul : nemkissejtes mirigyrakot. T2N2M0, attet kepzodott a mellette levo nyirokcsomokban, csak az egyik tudon van ez a masik fele tiszta. A doktorur azt mondta, hogy 2 kemoterapias...
        Kedves Doktornő!Szeretném a segítségét kérni.Édesapámnál tüdőrákot diagnosztizáltak 2013 dec. 20-án ált.tüdőszűrésen lett kiemelve,azóta már a második kemoterápiás kezelést kapja (sugarazni is fogják).Beszéltem Apukám orvosával...
        Tisztelt Dr úr/Nő! Édesanyámnál 2013 juniusában kissejtes tüdőrákot diagnosztizáltak.Azóta máj,gége és agyi áttét is van.Kapott már 6 kemoterápiát,10 sugarat,de a daganat nem reagál azóta is növekszik.Az első kemoterária után jobban...
        Tisztelet Doktor Úr/Nő. Édesapámnak 2013.júliusában Kis sejtes hörgő tüdő rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak, ami már áttétet adott. Másodlagos rosszindulatú daganatai máj,csont csontvelő,agy agyburkok. Erős fájdalma volt a háta...