• Alternatív gyógymódok??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr!

        Édesapámnál kb 2 hónapja högő (ebben 2-3 db 1 cm,1 db 3 centis ) és tüdő (ebben eddig 1 db, de vizenyő miatt nem látható rendesen) roszzindulatú daganatot diagnosztizáltak.Eddig a tüdejéből összesen 2,4 l folyadékot szivtak ki. Rettentően köhög.

        Ön milyen kezeléseket javasolna? A hagyományos mellett alternativ gyógymódok iránt  is érdeklődnék.

        A sugárról és a kemoterápiáról is sok negatív vélemény van, a pozitivak mellett. Alternativ gyógymódok közül a biorezonancia, a PVG (pecsét viasz gomba), a COd tea "javasolt "az eddigi információim (rákgyógyitásról szóló könyv alapján, daganatos betegek internetes fóruma, stb). Viszont van olyan vélemény is , mely szerint ezek "táplálják " a ráksejteket.

         

        Tisztelettel: Moszat

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdőrák témában

        Drága Moszat!
        Keveset ír a valódi helyzetről, pl. nem közli a szövettant.
        A mellhártya-vizenyővel járó tüdőrákos folyamat (pleuritis carcinomatosa) mindenképpen GYÓGYÍTHATATLAN.
        Minden alternatívával meg lehet próbálkozni, de egyik sem ér semmit - talán meghosszabbítja egy-két héttel az egyébként is halálra ítélt beteg szenvedéseit. Kell ez?
        Inkább szeresse, gondozza, ápolja, legyen mindig mellette - amíg lehet.

        Üdvözlettel: Dr. Nagykálnai Tamás


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2009-09-02 09:56:39; Megválaszolva: 2009. szeptember 02., 09:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! A fiamnál ősszel tüdő szarkoidózist diagnosztizáltak, a 3 hónappal későbbi CT vizsgálat progressziót mutatott, s májon is észlelhető elváltozás van. Sajnos, az addigi leleteket nem kaptam meg a fiamtól. Az orvosa a CT...