• Tüdőrák!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő!

        Egy kedves ismerősőmnél a második agyvérzése után tüdőrákot diagnosztizáltak, agyi áttéttel. Az illető 58 éves, évtizedek óta kezelik érszűkülettel, szervezete nagyon legyengült. Nem vették fel az onkológiára, mondván: tehetetlenek. Azóta otthon van, és - mivel ő nem tud a végzetes betegségéről - várja a javulását. A felesége tehetetlenül nézi szenvedéseit és közben őrlődik: nem szalaszt-e el valamilyen lehetőséget?!                 Ön szerint van-e bármekkora esélye ismerősömnek a gyógyulásra? Létezik-e esetleg olyan módszer, amelyet az ő esetében igénybe lehetne venni, és amely nem a szenvedéseit hosszabítaná meg csupán, hanem valóban a teljes felépülést hozhatná? Ha nincs remény, lehet-e tudni, hogy mi vár rá az utolsó hetekben-napokban, mire kell felkészülnie a körülötte levőknek?  

        Köszönöm válaszát!            Tisztelettel: Mónika

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdőrák témában

        Kedves Mónika!

        Leírása alapján - bár nem tartalmaz szövettant, elhelyezkedést, stádiumot, stb. - nem tudok mást mondani, csak azt, hogy 58 éves ismerőse gyógyíthatatlan.
        Gyógyulás, teljes felépülés lehetetlen.
        A panaszok enyhítésén kívül (fájdalomcsillapítás, életfunkciók segítése, gondos ápolás, stb.) nem lehet semmit tenni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Nagykálnai Tamás


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-19 19:43:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 19:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: